Vodeni sportovi

Luka Mratović nadomak vize za Kinu

Sportnet • petak, 18.01.2008.

Još samo jedno jedrenje dijeli Luku Mratovića (Mornar, Split) od odlaska na Olimpijske igre. Unatoč nešto slabijem učinku danas Mratović je i dalje na vrlo sigurnoj poziciji, ukupno je 69., odnosno drži treće od pet mjesta koja još vode u Kinu...

Kako stvari stoje nakon deset jedrenje, nastup na OI u olimpijskoj dasci izborili bi tako još Slovačka, Indonezija, Hrvatska, Estonija i Venezuela. Najbliža ovoj petorci je Litva, međutim nije ozbiljna prijetnja, jer zaostaje dosta bodova, za Mratovićem čak 61. Naravno da se u sportu može uvijek dogoditi nešto nepredviđeno, međutim s priličnom sigurnošću možemo kazati da će Hrvatska sutra dobiti još jednog olimpijca!

Danas su odjedrena dva jedrenja po slabom i promjenjivom vjetru. Aronu Loliću (Labud, Split) puknuo je jarbol u prvom jedrenju. Nakon deset jedrenja Aron je 109. U ženskoj konkurenciji Nikolina Đakulović (Split) je 74.

Sutra se, dakle, jedri još samo jedno jedrenje. U plovu za odličja i u muškoj i u ženskoj konkurenciji očekuje se vrlo zanimljiva borba za medalje. Kod muškaraca Novozelanđanin Tom Ashley ima četiri boda prednosti ispred Izraelca Shahara Zubaria, dok u ženskoj konkurenciji u odlučujuće jedrenje dvije stare protivnice, višestruke osvajačice olimpijskih medalja, Talijanka Alessandra Sensini i Novozelanđanka Barbara Kendall ulaze s istim bodovima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!