Tenis

Kraj za Mauresmo

Branko Barić • petak, 18.01.2008.

Petak je donio nekoliko zanimljivih susreta u ženskoj konkurenciji na prvom Grand Slam turniru sezone i jedno veliko iznenađenje. Pobjednica iz 2006. završila je ovogodišnju priču u Melbourneu već u trećem kolu, a kobna za nju bila je 23-godišnja domaća predstavnica…

Priča dana u ženskom dijelu ždrijeba bez konkurencije je senzacionalna pobjeda Australke Casey Dellaque nad Amelie Mauresmo u tri seta. Francuskinja se oduprla svim pritiscima nove miljenice australske publike u prvom setu kojeg je osvojila sa 6:3. U drugom je objema igračicama lakše bilo doći do protivničkog servisa nego do svog, pa se u ritmu break za breakom stiglo do 3:3. Do kraja seta vidjeli smo još samo jedan break, i to onaj Australke kojim je došla do 6:4 i odlučujućeg seta.

To je bila i prekretnica jer u trećem setu domaća tenisačica potpuno preuzima inicijativu i tjera 18. nositeljicu na sve češće pogreške. Posljedica toga je ponovno 6:4 i najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu ženskog turnira.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Sljedeća protivnica Australke je Jelena Janković kojoj je trebalo tri seta da svlada otpor neugodne Virginije Razzano. Sve je izgledalo odlično za treću nositeljicu do sredine drugog seta kada je imala set i break viška, no nakon toga uslijedio je neočekivan pad u njenoj igri.

Razzano je to iskoristila i odvela meč u odlučujući set, gdje je također dobro namučila jednu od glavnih kandidatkinja za naslov u Melbourneu ove godine. Janković, koja je nakon susreta priznala da je jako iscrpljena i da je njen najveći problem i u ovom susretu bio umor, privela je ipak susret kraju u svoju korist na opće oduševljenje brojnih srpskih navijača na Rod Laver Areni.

Prva nositeljica Justine Henin očito nije još u najboljoj formi, no kao i svi veliki šampioni pobjeđuje i kad ne briljira. Protiv Talijanke Francesce Schiavone slavila je nakon dva teška seta rezultatom 7:5, 6:4.

Marija Šarapova djeluje impresivno nakon prva tri kola. U trećem kolu teško je stradala njena sunarodnjakinja Elena Vesnina koja je uhvatila tek tri gema. Odličan nastup prezentirala je i Serena Williams koja je sa 6:3, 6:4 izbacila 25. nositeljicu Victoriju Azarenku.

Australian Open, tenisačice, treće kolo: Henin (Belgija, 1) – Schiavone (Italija, 25) 7:5, 6:4, Janković (Srbija, 3) – Razzano (Francuska, 30) 6:2, 4:6, 6:1, Vaidisova (Češka, 12) – Sugiyama (Japan) 6:3, 6:4, Hsieh (Tajpeh) – Rezai (Francuska) 6:2, 6:7(3), 6:4, S.Williams (SAD, 7) – Azarenka (Bjelorusija, 27) 6:3, 6:4, Šarapova (Rusija,5), Vesnina (Rusija) 6:3, 6:0, Dementieva (Rusija, 11) – Peer (Izrael, 17) 6:2, 6:0, Dellacqua (Australija) - Mauresmo (Francuska, 18) 3:6, 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!