Košarka

Euroligaška sezona za pamćenje

Ivana Jurica • petak, 18.01.2008.

U debitantskoj sezoni u Euroligi košarkašice šibenskog Jolly JBS-a rade odličan posao. U devet kola ostvarile su tri pobjede, od čega jednu u gostima. A sve do zadnjeg kola bile su u kombinacijama za prolazak među 16 najboljih klubova…

Nakon domaćih pobjeda protiv španjolske Halcon Avenide (80:71) i poljske Wisle Can-Pack (65:64), Šibenčanke su došle i do prve gostujuće pobjede, još jedne nad poljskim prvakinjama (69:55). Ta je pobjeda nakratko Jollietama otvarala i mogućnost plasmana u osminu finala, no, pobjeda Španjolki na domaćem terenu (ta se utakmica po rasporedu igrala nešto kasnije nego ona u Krakowu) otklonila je sve dileme uoči posljednjeg kola.

Košarkašice Jolly JBS-a u posljednjem će kolu svejedno ići na pobjedu u Češkoj jer postoji mogućnost da će peto mjesto na tablici rezultirati i izravnim plasmanom u Euroligu sljedeće sezone, no, to još uvijek nije potvrđeno. Poznato je da su Šibenčanke ove sezone igrale Euroligu zahvaljujući pozivnici.

Osim ostvarenih rezultata, te brojnih pohvala koje su dobile od trenera drugih ekipa iz skupine, u Jollyju razlog za zadovoljstvo vide i u činjenici da je kapetan ekipe Tihana Jurić šesti strijelac Eurolige s prosjekom od 19,2 koša po utakmici (ukupno 173 koša u devet utakmica).

Bez obzira na konačan plasman, već sada možemo reći da su Jolliete u potpunosti opravdale pozivnicu čelnih ljudi FIBA-e, te da su dostojno prezentirale ne samo grad Šibenik, već hrvatsku košarku u cjelini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!