Tenis

Kuznjecova izletjela u kišnom danu

Deni Kirinčić • subota, 19.01.2008.

Najveće iznenađenje dana priredila je Poljakinja Agnieszka Radwanska koja je prvi put u svojoj karijeri nadigrala drugu nositeljicu Svjetlanu Kuznjecovu. Od turnira se oprostila i Anna Čakvetadze koja je poražena u ruskom dvoboju...

Kuznjecova je odigrala vrlo loš susret protiv mlade poljske nade Agniezske Radwanske. 29. nositeljica startala je sa vodstvom od 3:0, no Ruskinja se vratila i poravnala na 3:3. Lošom igrom Kuznjecova je ponovno dala svoj servis u osmom gemu, a na servisu za set, Poljakinja nije gubila previše vremena. Tračak nade za Svjetlanu pojavio se kada je došla do vodstva od 3:0, no nakon njega je ponovno sve krenulo nizbrdo. Radwanska se vratila i breakom u devetom gemu osigurala servis za meč kojeg odmah i koristi.

Njezina sunarodnjakinja Anna Čakvetadze ponovno je pokazala dva lica. Ona i Maria Kiriljenko vodile su pravu bitku u prvom setu koji se odvuako sve do trinaese igre u kojoj sa 8:6 set uzima Čakvetadze. Iako bi dobivanje seta trebala biti motivacija za nastavak, Čakvetadze je shvatila to potpuno suprotno i do kraja meča uzela samo tri gema. Kiriljenko je pobjedom prekinula tradiciju ispadanja u prvom tjednu Grand Slama.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Kiša je poremetila cijeli raspored te su se mečevi odigrali samo na prva dva terena sa pomičnim krovom. Srpkinja Ana Ivanović nije dopustila nikakvo iznenađenje protiv Slovenke Katarine Srebotnik koja je poražena sa rutinskih 6:3, 6:4. Amerikanka Venus Williams imala je tek nešto manjih protiv Sanije Mirze. Mirza je veliku priliku propustila kod 5:3, a nakon toga je bez osvojenog poena izgubila tie break. Drugi je bio puno lakši i Williams sa 6:4 prolazi u osminu finala. Svi ostali mečevi trećeg kola premješteni su za drugi dan.

Australian Open, 19.1.2008., 3. kolo: Agnieszka Radwanska (POL, 29) – Svjetlana Kuznjecova (RUS, 2) 6:3, 6:4, Ana Ivanović (SRB, 4) – Katarina Srebotnik (SLO, 28) 6:3, 6:4, Marija Kiriljenko (RUS, 27) – Anna Čakvetadze (RUS, 6) 6:7(8), 6:1, 6:2, Venus Williams (USA, 9) – Sania Mirza (IND, 31) 7:6(0), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!