Košarka

Produžeci pokopali Repešu

Ivana Spahija • nedjelja, 20.01.2008.

Čak tri od osam odigranih susreta 20. kola talijanske košarkaške lige odlučeno je u produžecima. Repešina Lottomatica Roma neočekivano je poražena od Elda iz Napulja, a u produžecima su nastradali i La Fortezza Bologna te vodeći Montepaschi, kojemu je ovo ujedno i drugi poraz za redom...

Lottomatica Roma je nakon produžetka u Napulju poražena od Eldo Napolija, domaćini su slavili rezultatom 95:89. Košarkaši Elda su u prvih 30 minuta bili u prednosti, a Lottomatica je u posljednjih deset minuta uspjela doći do izjednačenja od 85:85, najviše zahvaljujući raspoloženom Davidu Hawkinsu (29 poena, četiri skoka i jedna asistencija). Minutu prije kraja Hawkins je pogodio šut za dva i smanjio vodstvo domaćina na 85:84, a onda je i jednim slobodnim bacanjem odveo utakmicu u produžetke u kojima su bili uspješniji košarkaši iz Napulja.

Roko Ukić proveo je 39 minuta na parketu u dresu Lottomatice, ubacio je 12 poena kojima je pridodao četiri skoka i dvije asistencije. Iz pobjedničke momčadi, najviše se istaknuo Jamel Thomas sa 20 postignutih poena uz sedam skokova.

Produžeci su bili kobni i za vodeću momčad prvenstva, Montepaschi iz Siene je doživio svoj drugi poraz za redom, ovaj put su vodeći pali na gostovanju u Montegranaru gdje je momčad Premiate upisala pobjedu rezultatom 89:84. Iako su prve dvije četvrtine pripale domaćinima, košarkaši iz Siene su u nastavku uspjeli doći do minimalnog vodstva od 57:58 na kraju treće četvrtine. U posljednjih su deset minuta ponovno poveli domaćini, ali je Romain Sato iz dvaju slobodnih bacanja izjednačio rezultat na 69:69. Jedan je produžetak bio dovoljan Premiati da upiše vrijednu pobjedu.

Pobjedi Premiate najviše je pridonio Sharrod Ford, postigao je 26 poena kojima je pridodao čak 14 skokova i jednu asistenciju. Romain Sato je bio najbolji u redovima Montepaschija, ubacio je 19 poena uz također 14 skokova i jednu asistenciju.

Momčad Cimberija na domaćem je terenu došla do pobjede nad Benettonom. Košarkaši iz Varesea slavili su rezultatom 76:66 i tijekom svih 40 minuta održavali su prednost pred gostima iz Trevisa. Domaćine je predvodio sjajni Jaime Lloreda koji je postigao 31 poen uz deset skokova i dvije asistencije. Iz Benettona, najučinkovitiji je bio Lionel Chalmers, ubacio je 20 poena kojima je pridodao sedam skokova i pet asistencija.

Kod kuće su uspješni bili i košarkaši Siviglie Wear koji su u Teramu deklasirali Armani Jeans rezultatom 92:74. Iako su susret bolje otvorili gosti koji su nakon početnih deset minuta imali pet poena prednosti (13:18), domaćini su u nastavku preuzeli stvar u svoje ruke, osobito u posljednjoj četvrtini u kojoj su napravili razliku od 18 poena. Najbolji iz pobjedničke momčadi bio je Clay Tucker sa 28 ubačenih poena uz pet skokova i sedam asistencija, a gostima nije pomoglo ni 29 poena raspoloženog Danila Gallinarija.

Košarkaši Air Avellina tek nakon produžetaka stigli su do pobjede nad momčadi La Fortezze iz Bologne. Susret su bolje otvorili gosti koji su na kraju prve četvrtine imali +10 (12:22), a ta je prednost do odlaska na odmor iznosila +14 (28:42). U nastavku su se probudili i domaćini koji su nakon pola sata igre uspjeli doći do zaostatka od sedam poena (51:58).

Posljednja je četvrtina donijela vrlo izjednačenu igru obiju momčadi, košarkaši Air Avellina su minutu prije kraja imali vodstvo od 72:74, ali je Giulherme Giovannoni pogodio šut za dva i odveo susret u produžetke. I tamo je bilo izjednačeno, a pri samom kraju prvog produžetka Alex Righetti je tricom za konačnih 78:82 riješio pitanje pobjednika. Prvo ime susreta je Giovannoni koji je ubacio 22 poena uz devet skokova, dok je iz momčadi Avellina najbolji bio Marques Green sa 16 postignutih poena. Nikola Radulović proveo je 33 minute na parketu u dresu pobjedničke momčadi, postigao je deset poena kojima je pridodao šest skokova i dvije asistencije.

Na gostujućem terenu su pobjedu upisali i košarkaši Solsonice iz Rietija koji su u Bielli svladali Angelico rezultatom 75:81. Pobjedi gostiju najviše je pridonio odlični Morris Finley koji je postigao 27 poena uz četiri skoka i šest asistencija. Iz momčadi Angelica najviše se istaknuo Kevinn Pinkney, ubacio je 18 poena kojima je pridodao čak 13 skokova.

Nevjerojatni DaShaun Wood je sa svojih 39 poena uz šest skokova i isto toliko asistencija doveo momčad Tisettante Cantu do pobjede nad Pierrel Capo d'Orlandom, bilo je 105:89 za momčad iz Cantua. Domaćini su tijekom cijelog susreta održavali prednost od najmanje 14 poena, a uz sjajnog Wooda, istaknuo se još i Gerald Fitch koji je ubacio 20 poena uz dva skoka i jednu asistenciju.

Lega A Basket, 20. kolo: Cimberio Varese - Benetton Treviso 76:66, Siviglia Wear Teramo - Armani Jeans Milano 92:74, Premiata Montegranaro - Montepaschi Siena 89:84, Tisettanta Cantu - Pierrel Capo d'Orlando 105:89, La Fortezza Bologna - Air Avellino 78:82, Angelico Biella - Solsonica Rieti 75:81, Eldo Napoli - Lottomatica Roma 95:89, Scavolini Spar Pesaro - Snaidero Udine 84:92.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!