Nogomet

Soldo: ''Koncepciju neću mijenjati''

Tanja Vučić • srijeda, 23.01.2008.

Biti trener Dinama, najjačeg kluba HNL-a na početku trenerske karijere, izazov je, ali i čast. Toga posla se prihvatio proslavljeni ''brončani'', Zvonimir Soldo. Pod njegovim vodstvom Plavi na pripremama u Međugorju odrađuju prvi dio priprema za nastavak sezone. Za Sportnet.hr trener Modrih govorio je o planovima za nastavak sezone, stanju u svlačionici, izazovima koje slijede za klub iz Maksimira i njega osobno...

Zvonimire, kako ste zadovoljni pripremama Dinama u Međugorju i da li se netko od igrača posebno nametnuo?

- Na početku smo imali malo problema s vremenom, i općenito sam zadovoljan. Sve je O.K. Svaki igrač dao je maksimum na treninzima i svojim angažmanom su svi zadovoljili. Bilo je nekih pogrešaka, ali to ćemo s vremenom ispraviti.

Hoće li biti nekih promjena u načinu igre i udarnoj jedanaestorici?

- Teško je o tome zasada reći. Mi igramo na koncepciji koju su igrači već upoznali. Nećemo ništa zasad mijenjati, a ako prepoznamo da se treba mijenjati, to ćemo i uraditi.

Kako komentirati natpise iz novina da Vam u ovom trenutku nije trebalo da preuzmete "vruć krumpir", klupu Dinama?

- Nema idealne situacije oko toga pitanja. Prihvatio sam se ovoga posla, ne bojim se toga i odgovorno ću se ponašati prema njemu.

Dinamo u nastavak prvenstva ulazi s ogromnom bodovnom prednošću. Kako će se temeljiti koncepcija igre Dinama u takvoj situaciji?

- Motiv je nama da u svaku utakmicu ulazimo s ciljem pobjede i tako ćemo i ponašati.

Postoji li u današnjoj momčadi Dinama podjela na mlade igrače i povratnike u plavi dres (Mikić, Šokota, Bišćan..)?

- Ja sam relativno kratko s momčadi tako da zasad to nisam primijetio.

Slika 1 od 2.
Foto: Tanja Vučić

Dinamo uz prvenstvene oglede očekuje i nastup u Kupu.

- Očekuje nas težak susret protiv Slaven Belupa i toj utakmici ćemo pristupiti maksimalno profesionalno. Mi priželjkujemo ulazak u finale Kupa, no prvo nam slijedi Slaven Belupo i onda ćemo vidjeti dalje.

Tko će Dinamu biti najveći konkurent u nastavku prvenstva, i ima li ga uopće, s obzirom na veliku bodovnu razliku?

- S obzirom na našu kvalitetu, mi smo sami sebi najveći konkurenti ako ne uđemo u prvenstvo kako treba. Ako ozbiljno uđemo u nastavak prvenstva, trebali bi ostati tu gdje i jesmo trenutno.

Kao član zlatne generacije brončanih, kako prognozirate nastup Hrvatske na predstojećem Europskom prvenstvu?

- Mi smo prošli kvalifikacijsku skupinu bez nekih većih problema. Najvažnije je da svi igrači dođu na pripreme zdravi i imamo kvalitetu da prođemo u drugi krug. Poslije ćemo vidjeti.

Vaš kolega iz reprezentacije, Robert Jarni trener je Hajduka. Drugi kolega je Slaven Bilić izbornik reprezentacije. Da li to znači da je došlo vrijeme za smjenu generacija u trenerskom svijetu?

- Mi smo svi proveli dosta dugo u inozemstvu i imamo određena iskustva i meni je drago da se što veći broj ih mojih suigrača uključi u hrvatski nogomet. Mislim da to hrvatskom nogometu može samo pomoći.

Na pitanje da protumači rečenicu koju je izjavio neposredno nakon što je izabran za trenera Dinama da će znati preduhitriti reakcije Zdravka Mamića, Soldo je kazao:

- Sa Zdravkom i Zoranom Mamićem imam korektne odnose i svjestan sam toga da u trenerskom poslu ovisiš samo od rezultata i ne bih to htio komentirati.

Korektan i samozatajan bio je kao igrač, to se neće promijeniti ni sada kada je trener. Zvonimiru želimo da na klupi bude uspješan kao na terenu, Hrvatska treba kvalitetnih mladih stručnjaka...

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!