Nogomet

Villarreal prekida niz Reala?

Vedran Attias • petak, 25.01.2008.

U 21. kolu Primere nema nekih derbija, no sigurno najjača utakmica ovog kola igrati će se na Santiago Bernabeu gdje će vodeći Real dočekati Villarreal. Ostali parovi španjolske lige sigurno se neće naći na listićima kladioničara ovaj vikend. Naime, većinom su to utakmice podjednakih momčadi i vrlo je teško predvidjeti konačne ishode...

U subotu će ovo kolo otvoriti Sevilla i Osasuna. Utakmica momčadi koje su udaljene samo tri boda na ljestvici biti će vrlo neizvjesna. Sevilla nije niti blizu momčadi od prošlih sezona i, umjesto konačnog iskoraka i borbe za naslov ove sezone, napravili su nekoliko koraka unazad.

Osasuna je prodajom mladog Raul Garcije u Atletico dobila dosta novca kojeg su mudro uložili. Sevilla u 2008. ima dva poraza i jednu pobjedu iz tri utakmice isto kao i Osasuna. Nedavno, prije nešto više od mjesec dana igrali su utakmicu u Sevilli i završilo je 1:1.

U utakmicama koje počinju u nedjelju u 17 sati ima nekoliko vrlo zanimljivih i ujednačenih dvoboja. Ove sezone vrlo dobri Racing dočekuje Zaragozu koja je prilično zakazala u dosadašnjem dijelu sezone. Racing je, nakon dvije pobjede u 2008., prošlo kolo minimalno poražen na Nou Campu, a preko tjedna su slavili u kupu 2:0 protiv Athletic Bilbao.

Zaragoza igra vrlo promjenjivo ove sezone i takve igre donijele su im 6 pobjeda i po 7 neriješenih i poraza. Nalaze se na, za njih, lošem jedanaestom mjestu i nadaju se boljim rezultatima u 2008. Murcia dočekuje posljednji Levante i moraju upisati sva tri boda ako planiraju ostati u Primeri jer ako neće doma protiv Levantea – onda neće protiv nikoga.

Mallorca igra kod kuće s Atletico Madridom koji je favorit u ovoj utakmici, no na Mallorci se tradicionalno teško osvajaju bodovi iako se mora spomenuti kako Mallorca nije pretjerano uvjerljiva ove sezone na svojem stadionu( 3-3-3). Valencia je u katastrofalnoj formi – u posljednjih osam utakmica Primere imaju pet poraza i tri neriješena čime su zadnji na ljestvici ako se gleda samo taj period. Na Mestallu, gdje ove sezone igraju užasno, im dolazi neugodna Almeria koja se može nadati dobrom rezultatu.

Valencia je loša doma, ali što onda reći za Deportivo? Nekad jaka momčad iz La Corune je najlošiji domaćin lige (da, i Levante je bolji) – “osvojili“ su pet bodova u devet utakmica na Riazoru. U goste im ovo kolo dolazi Valladolid koji i nije pretjerano dobar u gostima, no vrlo je lako moguće kako će na Riazoru upisati četvrtu pobjedu na gostovanjima.

Espanyol je vrlo dobro odradio prvi dio sezone, no s dva poraza su ušli u drugu polovicu prvenstva. Ovaj vikend na Montjuic dolazi Betis i za očekivati je kako će Espanyol upisati pobjedu i vratiti se u formu iz prošle godine. Recreativo će dočekati Getafe u utakmici koja je bitna objema momčadi zbog mogućeg odvajanja od momčadi koje se bore za opstanak.

U 19 u nedjelju Barcelona će istrčati u Bilbau. Vjerojatno i dalje bez Ronaldinha, dok bi Messi trebao zaigrati od prve minute. Barcelona ove godine igra prilično loše, a pogotovo u gostima. Katalonci su na gostovanjima ove sezone osvojili samo trinaest bodova iz devet utakmica i imaju samo tri pobjede. Athletic kod kuće ima čak šest neriješenih rezultata i nekako se to čini i kao najrealnija opcija na ovoj utakmici.

U posljednjoj utakmici 21. kola sastati će se Real Madrid i Villarreal. Prva utakmica ovih protivnika završila je pobjedom Reala 5:0 na El Madrigalu, no to nikako nije bio realan rezultat prilično izjednačene utakmice. Real kod kuće ima sve pobjede, a Villarreal u gostima ne zna za neriješen rezultat. Za očekivati je da će Casillas imati dosta posla i pitanje je hoće li produžiti svoj niz nesavladivosti.

Primera, 21. kolo – subota: Sevilla – Osasuna 22:00

Primera, 21. kolo – nedjelja: Racing – Zaragoza 17:00, Murcia – Levante 17:00. Mallorca – Atletico Madrid 17:00. Valencia – Almeria 17:00, Deportivo – Valladolid 17:00, Espanyol – Betis 17:00, Recreativo – Getafe 17:00, Athletic – Barcelona 19:00, Real Madrid – Villarreal 21:00.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!