Rukomet

Lacković: "Sve se može..."

Goran Tomičić • subota, 26.01.2008.

Naša reprezentacija je pobjedom protiv Francuske izborila finale Europskog prvenstva. Nikša Kaleb naglasio je da smo zaslužili uspjeh i istaknuo je nevjerojatnu francusku grubost. Ivan Čupić misli da je bila teška utakmica i zahvaljuje navijačima na potpori. Koliko je ovo velik uspjeh istaknuli su Petar Metličić i Blaženko Lacković...

"Ostvarili smo najveći uspjeh na europskim prvenstvima do sada. Dobili smo velike batine. Zaslužili smo ući u finale. Mislili smo da ćemo to lakše privesti kraju, međutim drugo poluvrijeme su igrali tako grubo da smo jedva završili utakmicu", misli Kaleb.

"Treća je bila sreća. Bila je teška utakmica s malo golova. Mislim da smo pobjedu htjeli dvostruko više od Francuza. Ginuli smo od prve do zadnje minute. Pred kraj su i suci bili na njihovoj strani, ali sve smo prošli i eto nas u finalu", riječi su Ivana Čupića.

"Dobio sam takav udarac u rebra da jedva dišem. Na desnom oku mi nedostaje leća pa jedva vidim, ali to ćemo popraviti. Odavno nismo dobili takve batine", rekao je Kaleb o francuskoj grubosti.

"Čim smo ušli u dvoranu vidjeli smo da je mnogo naših ljudi došlo. Navijali su od prve do posljednje sekunde. Ni oni se nisu predali i hvala im. Nadam se da će ih u finalu biti još više. Ne znam ja za strah, idemo dalje", izjavio je 21-godišnji Čupić, strijelac nekoliko važnih pogodaka.

"Svejedno nam je protiv koga igramo u finalu. Da smo protiv njih igrali u Njemačkoj, oni možda nebi bili prvaci svijeta. Možda bi im mi presudili ranije, pa da vidimo tko je bolji u Europi", Kalebov je zaključak.

"Ovo je dan za uživanje, nevjerojatno je što smo mi napravili. Uz velike probleme, ali veliko srce i uz tako užasne suce, mi smo pobijedili", jasan je Petar Metličić.

"Sve se može kad srce želi. Ja ću uživati u ovom trenutku što dulje mogu. Tako je lijepo gledati kako se svi borimo i dajemo sve od sebe. I kad ne ide svi smo zajedno. To je nešto prekrasno", misli Lacković.

"Nisam bio dobar ovu utakmicu, ali srećom su ušle ove dvije zadnje lopte u završnici", dodao je Lacković o svom nastupu.

"Sve smo izdržali. Nismo protestirali zbog njihove grubosti. Pametno smo igrali u napadu, ali u obrani smo im vraćali jer očito su suci dopuštali. To je bilo krvnički, a oni nisu ništa sudili. Prilagodili smo se suđenju i pobijedili. Oni imaju fizičku snagu, ali mi imamo veće srce i kvalitetu", zaključio je Metličić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!