Tenis

Prpić riješio sve dvojbe

Ivor Krapac • četvrtak, 31.01.2008.

Poznato je s kojim će snagama hrvatska reprezentacija tražiti gostujuću pobjedu nad Japanom u prvom kolu Svjetske skupine II Fed Cupa. Izbornik Goran Prpić odlučio je da će u Mikishiju u singlu zaigrati Jelena Kostanić-Tošić i Nika Ožegović, a u paru Kostanić-Tošić i Ana Vrljić...

Pravog iznenađenja nije bilo. Kostanić-Tošić i Ožegović su vodeće dvije hrvatske tenisačice, a bit će vodeće i u ovom ogledu. Vrljić će, pak, pomoći u meču parova koji je u Fed Cupu uvijek na kraju susreta, kad bi, ukoliko dotad sve već bude riješeno, moglo biti i promjena u sastavu.

"Djevojke igraju sve bolje. Prošla je prilagodba na vremensku razliku, hladnoću i lopte. Japan je i dalje na papiru favorit jer njegovim igračicama podloga i uvjeti iznimno odgovaraju, ali tek ćemo vidjeti tko će na kraju pobijediti", komentirao je Prpić.

S japanske strane bi glavninu tereta trebale iznijeti Akiko Morigami i Aiko Nakamura, dok se pretpostavlja da će preostale dvije članice reprezentacije, Ayumi Morita i Rika Fujiwara, dobiti priliku u paru. Morigami, od koje domaći očekuju najviše, nestrpljivo gleda prema suboti i nedjelji: "Jedva čekam da susret počne."

Izbornik Minoru Ueda ima visoka očekivanja i ciljeve: "Naša je želja da sljedeće godine ponovno igramo u najvišem rangu Fed Cupa, dakle Svjetskoj skupini, gdje je vrlo visoka kvaliteta ženskog tenisa. Naravno, time ne želim podcijeniti kvalitetu Svjetske skupine II, a pogotovo ne hrvatskog sastava. Očekujem dobar susret i vjerujem da će ovi dvoboji u Fed Cupu igračicama kasnije pomoći i u njihovim individualnim karijerama."

Većina nepoznanica već je riješena, očekuje se još samo da se sve potvrdi i na ždrijebu, koji je na rasporedu noćas u tri ujutro po hrvatskom vremenu. Susret počinje u subotu u pet ujutro po hrvatskom s dva meča singla, dok su u nedjelju s početkom u četiri ujutro na redu dva singla, a za kraj parovi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!