Košarka

Lottomatica ne posustaje

Ivana Spahija • ponedjeljak, 04.02.2008.

Nije bilo previše iznenađenja u susretima 22. kola talijanske košarkaške lige. Lottomatica Roma na domaćem je terenu svladala Legeu iz Scafatija uz solidan učinak Roka Ukića, a uspješan je bio i Air Avellino Nikole Radulovića koji je kod kuće nadigrao Tisettantu...

Repešina Lottomatica Roma uspješno je odradila svoj zadatak u ovom kolu pobjedom nad Legeom iz Scafatija, Rimljani su slavili rezultatom 82:73. Košarkaši Legee nisu bili lak zalogaj za domaćine, dobar otpor pružali su tijekom prvih 20 minuta u kojima je Lottomatica "lovila" zaostatak. Ipak, Repešini izabranici su se na vrijeme probudili i uspjeli doći do pobjede.

Naš Roko Ukić na parketu je proveo 28 minuta u dresu Lottomatice, postigao je devet poena kojima je pridodao i pet asistencija. Pobjedi rimske momčadi najviše je pridonio David Hawkins koji je ubacio 20 poena uz četiri skoka. Od gostiju, najbolji je bio Joel Salvi s 18 ubačenih poena.

Upim Bologna našeg Dalibora Bagarića na domaćem je terenu doživjela poraz od košarkaša Snaidera, gosti iz Udina upisali su pobjedu rezultatom 71:79. Bagarić je na parketu proveo tek minutu te nije ostvario nikakav učinak. Momčad iz Udina je držala prednost tijekom cijelog susreta, a najučinkovitiji iz redova pobjedničke momčadi bio je odlični Mike Penberthy koji je postigao 28 poena uz dva skoka i jednu asistenciju.

Visoku pobjedu u ovom kolu ostvarili su košarkaši Air Avellina koji su kod kuće svladali Tisettantu rezultatom 90:72. Sedam poena prednosti iz prve četvrtine (29:22) na poluvremenu je naraslo do +12 (49:37). Nastavak je donio još bolju igru domaćina koji su posljednje dvije četvrtine priveli kraju s 18 poena prednosti. Nikola Radulović je na parketu proveo 22 minute u dresu pobjedničke momčadi, ubacio je 11 poena kojima je pridodao jedan skok i tri asistencije. Pobjedi Air Avellina najviše su pridonijeli Devin Smith i Alex Righetti s po 20 postignutih poena.

Vodeći Montepaschi je nakon dva uzastopna poraza ponovno osjetio okus pobjede, košarkaši iz Siene na domaćem su terenu rezultatom 86:73 svladali momčad Eldo Napolija. SUsret je bio "jednosmjerna ulica" za košarkaše Montepaschija koji su već na kraju druge četvrtine imali 19 poena prednosti (51:32). Do kraja susreta gosti iz Napulja tek su uspjeli smanjiti zaostatak na konačnih 13 poena. Ni 27 poena raspoloženog Jumainea Jonesa nije pomoglo gostima da dođu do pobjede, a iz redova Montepaschija najučinkovitiji je bio Terrell McIntyre s 22 ubačena poena.

Košarkaši Benettona kod kuće su poraženi od momčadi La Fotrtezze, gosti iz Bologne slavili su rezultatom 55:69. Već nakon prvih deset minuta gosti su imali +11 (9:20),a ništa drugačije nije bilo ni do samog kraja susreta. Pobjedi La Fortezze najviše je pridonio Dewarick Spencer sa 16 postignutih poena uz pet skokova i dvije asistencije, a od domaćina se najviše istaknuo Lionel Chalmers koji je također ubacio 16 poena uz dva skoka i isto toliko asistencija.

Sigurnu pobjedu u gostima ostvarili su košarkaši Armani Jeansa koji su s visokih 61:88 nadigrali košarkaše Pierrel Capo d'Orlanda. Gosti su već na kraju prve četvrtine imali 18 poena prednosti (10:28), a kako je susret odmicao, tako je i ta prednost rasla dok nije zastala na konačnih +27 za košarkaše iz Milana. Pobjedi Armani Jeansa najviše je pridonio Melvin Booker koji je postigao 20 poena uz dva skoka i tri asistencije.

Cimberio Varese doživio je poraz na domaćem parketu, košarkaši Siviglie Wear upisali su pobjedu rezultatom 79:88. Iako je prva četvrtina pripala domaćinima (22:21), nastavkom susreta diktirali su gosti, koji su do pobjede došli ponajviše zahvaljujući Rogeru Powellu koji je postigao 20 poena. Domaćinima nije pomogao ni 31 poen odličnog Delontea Hollanda.

Lega A Basket, 22. kolo: Upim Bologna - Snaidero Udine 71:79, Benetton Treviso - La Fortezza Bologna 55:69, Pierrel Capo d'Orlando - Armani Jeans Milano 61:88, Montepaschi Siena - Eldo Napoli 86:73, Air Avellino - Tisettanta Cantu 90:72, Solsonica Rieti - Premiata Montegranaro 95:102, Lottomatica Roma - Legea Scafati 82:73, Cimberio Varese - Siviglia Wear Teramo 79:88, Scavolini Spar Pesaro - Angelico Biella 90:81.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!