Nogomet

"Želim prvu pobjedu na Poljudu"

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 04.02.2008.

Danijel Pranjić dočekao je svojih "pet minuta slave". Lijevi vezni nizozemskog Heerenveena najbolji je sugovornik za upoznavanje s "tulipanima", pošto jedini iz našeg reprezentativnog kadra s njima vodi bitke iz vikenda u vikend. Pranjić je otkrio da nikad nije slavio pobjedu na Poljudu...

Danijel Pranjić bio je logičan odabir za sugovornika uoči utakmice s Nizozemskom. Sigurno je i izborniku Biliću prenio puno zanimljivih detalja o manje poznatim nizozemskim igračima.

"Bez obzira što neće doći Seedorf i Van Nistelrooy, to je dobra reprezentacija s puno dobrih igrača. Mislim da će Huntelaar biti prvi napadač, igraju dobar nogomet i očekujem dosta dobru utakmicu jer obje reprezentacije igraju napadački", kaže Pranjić.

Slika 2 od 3.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Vezane vijesti

Nizozemski mediji su prenijeli njihove izjave kako u Split dolaze ne izgubiti ovu utakmicu. "Za njih je ova utakmica jako važna jer igraju protiv velikog protivnika kojeg iznimno cijene. Pobjeda u Engleskoj je snažno odjeknula, svi su bili oduševljeni našom pobjedom i igrom. Ovdje će doći odigrati dobro, ali prvi cilj im je ne izgubiti utakmicu. Ne vjerujem da će igrati zatvoreno, to nije njihov stil, ali sigurno neće srljati."

Hrvatsku zbog ozljeda neće vidjeti Van Nistelrooy, Van Persie i Robben, Kuyta Van Basten nije niti pozvao, pa se očekuje da glavnu ulogu u napadu dobije mladi Ajaxov Jan-Klaas Huntelaar.

"On je najbolji mladi igrač nizozemske lige i najopasniji je kad je u kaznenom prostoru., ne smije ga se pustiti ni jednog trenutka samog. Na njega treba igrati agresivno, ne dati mu ni sekunde odmora, no mislim da neće s njim biti problema s obzirom na klasu naših obrambenih igrača."

Slika 1 od 2.
Foto: Sandro Donda

Neki nizozemski mediji prenijeli su izjavu njihovog izbornika kako je najjača strana hrvatske momčadi desna, a lijeva najslabija. "Svatko ima pravo na svoj dojam, no mislim da mi nemamo slabu kariku u momčadi. Mislim da smo jednako opasni i po lijevoj i po desnoj strani, a to smo i pokazali kroz kvalifikacije. Mislim da imamo dobru šansu pobijediti još jednu veliku reprezentaciju i na najbolji mogući način otvoriti novu godinu."

Nizozemci su dobro poznati i teško je očekivati da Van Basten može nečim iznenaditi Bilića. Koga se treba čuvati od igrača koji igraju u njihovom prvenstvu?

"Sigurno će igrati Van Bronckhorst i Heitinga, za ostale ne mogu reći točno. Čuo sam da najavljuju da će igrati 3-5-2, pretpostavljam da će u napadu uz Huntelaara biti Liverpoolov Babel."

Split još nije doživio slavlje pobjede hrvatske nogometne reprezentacije, no Pranjić nije zabrinut. "Nisam praznovjeran i svejedno mi je gdje igramo, dok smo god pred našim navijačima. Moram reći da u dresu Osijeka i Dinama nikad nisam pobijedio u Splitu i nadam se da ću u srijedu slaviti svoju prvu pobjedu na Poljudu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!