Tenis

Mirza bojkotira turnir u domovini

Maja Giljanović • ponedjeljak, 04.02.2008.

Posljednja tri mjeseca napadana sa svih strana, najbolja indijska igračica i svjetski broj 29 Sania Mirza odlučila je otkazati nastup na Bangalore Openu sljedećeg mjeseca...

21-godišnjakinja se, naime, u dogovoru s menadžerom i partnerom u mješovitim parovima (igrali su inače u finalu Melbournea) Maheshom Bhupathijem odlučila na neuobičajen potez pogođena sve izraženijim kritikama kojima je izvrgnuta u domovini. Kap koja je prelila čašu, čini se, je izvođenje pred sud zbog navodnog sramoćenja nacionalne zastave tijekom susreta u Hopman Cupu u Perthu kada je, kažu, "bosim nogama naslonjenima na indijski stijeg omalovažila nacionalne osjećaje".

Još je ranije zbog snimanja reklame na posjedu džamije primorana na javnu ispriku, a cijela je hajka započela neodobravanjem ekstremnijih Muslimana teniske odjeće koju najbolja tenisačica Azije nosi na terenu.

"Teška srca ću propustiti turnir u svojoj zemlji, ali drugog izbora u ovom trenutku nemam. U posljednje vrijeme nosim se s neizrecivim pritiskom, a čemu? Sve što želim je igrati što bolje znam i na taj način svijetu predstaviti Indiju u najljepšem mogućem svjetlu. Trenutno me, međutim, na veoma svirep način sustavno onemogućuju u tome", izjavila je osvajačica jednog WTA naslova (prvog indijskog u povijesti) - 2005. upravo u indijskom Hyderabadu.

Turnir u Bangaloreu se inače igra od 3. do 9. ožujka, a prva nositeljica 600.000 dolara vrijednog turnira, od ove sezone unaprijeđene druge kategorije, nakon otkaza Serene Williams, trebala bi biti 14. igračica svijeta, Švicarka Patty Schnyder.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!