Tenis

Dvije su out

Tea Lokas • utorak, 05.02.2008.

Nakon odgode zbog kiše, dio tenisačica odigralo je prvo kolo WTA turnira u Pattayi. Iznenađenje je priuštila Ekatarina Bičkova koja je izbacila šestopostavljenu sunarodnjakinju Jaroslavu Švedovu...

Na Tajlandu se odigrava turnir Tier IV ranga, a Ruskinje su ponudile najzanimljivije mečeve prvog dana. Nakon kišnog ponedjeljka sunce je zasjalo Olgi Pučkovoj koja je slavila u prvom dvoboju Ruskinja. Poražena i nešto niže rangirana Ruskinja Kudrjavceva izgubila je bitku u dva seta i oprostila se s Pattayom.

Drugi ruski susret priredile su Bičkova i Švedova. 100. tenisačica svijeta, Ekatarina Bičkova, uspjela je nadigrati mladu rusku nadu Švedovu i izjednačiti međusobni omjer na 1:1. Prošle godine sastale su se na zemlji, na Amelia Islandu, a pobjedu je odnijela dvije godine mlađa Švedova. Kao trenutni broj 75 na svijetu, Švedova je meč izgubila u drugom setu gdje je nakon prvog osvojenog ispustila tie-break. Treći set rutinski je odigrala i osvojila Bičkova.

Od ostalih mečeva vrijedi spomenuti pobjede nositeljica Angelique Kerber i Jill Craybas, kao i poraz osme nositeljice Anastasije Rodionove od strane domaće igračice Tanasugarn. Za danas su dvije nositeljice otpale, a sutra na teren izlaze one najviše rangirane.

WTA Pattaya, prvo kolo: Angelique Kerber (GER, 5) - Yuan Meng (CHN) 6:3, 7:5, Jill Craybas (USA, 7) - Olga Savčuk (UKR) 6:1, 6:1, Tamarina Tanasugarn (THA) - Anastasia Rodionova (RUS, 8) 6:2, 6:1, Olga Pučkova (RUS) - Alla Kudrjavceva (RUS) 6:2, 6:3, Lilia Osterloh (USA) - Zhang Shuai (CHN) 7:5, 6:2, Ekatarina Bičkova (RUS) - Jaroslava Švedova (RUS, 6) 3:6, 7:6, 6:3, Akgul Amanmuradova (UZB) - Barbora Zahlavova Strycova (CZE) 6:3, 6:2, Renata Voracova (CZE) - Melinda Czink (HUN) 6:3, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!