Tenis

Francuskinje vladaju

Maja Giljanović • četvrtak, 07.02.2008.

Sve tri Francuskinje posljednjeg su dana odigravanja prvog kola 600.000 dolara vrijednog turnira u Parizu ubilježile trobod i pridružile se ljubimici navijača Amelie Mauresmo i slobodnoj u prvoj rundi Marion Bartoli...

Posao dana je odradila 24-godišnja Virginie Razzano koja je stariju (i bolju) sestru Bondarenko, Alonu eliminirala nakon neizvjesne borbe u tri seta. 26. igračica svijeta je protiv osmopostavljene Ukrajinke prebrisala loše uspomene iz Fed Cupa prošlog tjedna: u porazu u Kini kojim su Azijke po prvi put u povijesti izborile polufinalni prolaz, Razzano je, naime, sudjelovala s jednim pojedinačnim porazom, a također je poražena u paru s Dechy.

Alize Cornet, debitantica, pak, u reprezentaciji nakon otkaza Mauresmo i Bartoli, je u prvoj rundi Open Gaz de Francea iskoristila povoljan ždrijeb i izborila osminu finala protiv kvalifikantice Petre Zakopalove. 18-godišnjakinja se u prvom setu još uvijek prilagođavala igri Čehinje, ali je potom u nastavku s veoma uvjerljivih 6:2, 6:1 u manje od sat vremena igre protiv sedam godina iskusnije prije dvije godine Top 30 (danas je 70. na svijetu) igračice upisala prvu pobjedu u njihovom prvom međusobnom susretu.

Najiskusniju u tercetu Natalie Dechy, 29-godišnjakinju i trenutno 64. igračicu WTA liste ždrijeb je nanijeo upravo na Shuai Peng i protiv gotovo 20 mjesta (50.) bolje rangirane Kineskinje je slavila u dva seta od kojih se u drugom podosta, ponajprije zahvaljujući slabostima u servisu, pomučila i na koncu ga s 10:8 osvojila u veoma nervoznom tie-breaku. U osmini finala je, inače, čeka prva nositeljica Ana Čakvetadze.

Četvrta nositeljica Elena Dementijeva se u dva (nelaka) seta riješila 17-godišnje sve bolje kvalifikantice, razbijačice koja napada ama baš svaku loptu (a gdje neće slabašni Ruskinjin servis), Petre Kvitove, a probleme je u susretu osmine finala iskusila, ali ih i prebrodila Agnes Szavay.

Prošle godine pobjednica zagrebačkog Challengera i sedma nositeljica Pariza se punih 11 godina starijoj Talijanki Tathiani Garbin osvetila za uvjerljivih 6:3, 6:0 u njihovom jedinom dosad odigranom susretu još 2005. godine. 20. igračica svijeta u četvrtfinalu čeka bolju iz dvoboja između drugopostavljene Daniele Hantuchove i Katarine Srebotnik. U njemu, pak, pitanje pobjednice ne bi smjelo doći u pitanju jer osma je igračica svijeta protiv Slovenke ubilježila šest pobjeda u isto toliko do danas odigranih mečeva.

Pariz, 1. kolo:
Dechy (Francuska) - Peng (Kina) 6:4, 7:6(8), Razzano (Francuska, wc) - A. Bondarenko (Ukrajina, 8) 6:2, 4:6, 7:5, Cornet (Francuska) - Zakopalova (Češka, q) 4:6, 6:2, 6:1

Osmina finala:
Dementijeva (Rusija, 4) - Kvitova (Češka, q) 7:6(7), 6:2, Szavay (Mađarska, 7) - Garbin (Italija) 6:3, 4:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!