Tenis

Ozlijeđena Hantuchova eliminirana u četvrtfinalu

Maja Giljanović • petak, 08.02.2008.

Druga nositeljica 600.000 dolara vrijednog Open Gaz de Francea, Daniela Hantuchova oprostila se od pariške publike četvrtfinalnim porazom od Agnes Szavay...

Slovakinju će mnogi kladioničari zadaviti s obzirom da je pri rezultatu 1:1 u drugom setu zatražila liječničku pomoć, fizioterapuet joj je potom bandažirao lijevi zglob, ali osma igračica svijeta nije predala susret nego se odlučila istrajati. Loša odluka jer ne samo da je raspucala sljedećih pet gemova nego je, posve nepotrebno u ovoj fazi dvoranske sezone, riskirala težu povredu.

Polufinalistica Melbournea je inače odlično otvorila susret protiv 19-godišnje Mađarice i povela s 4:1, samo da bi sve bolja, trenutno 20. igračica svijeta, u nastavku vratila izgubljeni servis i na koncu u tie-breaku (7:4) osvojila prvi set. Drugi se pokazao formalnošću, a nakon susreta Hantuchova je izjavila: "Boljelo jest, ali je i Agnes odigrala izvrstan meč."

Lanjsku pobjednicu zagrebačkog Challengera u polufinalu čeka Elena Dementijeva. Četvrta je nositeljica zaustavila Katerinu Bondarenko, a 13. igračici WTA liste ulazak među posljednje četiri ponavljanje je rezultata iz 2003. godine. Ovog će se puta nadati boljoj sreći jer prije pet se godina "provozala na biciklu" (6:0, 6:0) protiv Amelie Mauresmo.

26-godišnjakinja je protiv Ukrajinke prelomila meč u 12. gemu prvog, visokokvalitetnog seta. U drugom je realizirala dvije od četiri izborene prilike za break i k tome spasila jednu protivnice, te ga uzela s uvjerljivih 6:2.

Treću polufinalisticu dao je francuski dvoboj u kojem je lanjska finalistica Wimbledona Marion Bartoli nadigrala Virginie Razzano. Treća je nositeljica prohujala prvim setom osvojivši ga u nepunih pola sata igre, a u drugom je rutinski držala vlastiti servis, sačuvala koncentraciju i nakon još sat vremena igre slavila u tie-breaku. Bartoli se tako osvetila godinu dana starijoj Razzano za poraz u njihovom dosad jedinom odigranom susretu još 1999. godine.

Devetoj igračici svijeta u polufinalu slijedi susret s prvom nositeljicom Anom Čakvetadze. Ruskinja je u posljednjem meču dana spriječila francuski polufinalni ogled uz preokret nakon gubitka prvog seta protiv Amelie Mauresmo. Bilo je 3:6, 6:3 i 6:3.

Pariz, četvrtfinale:
Čakvetadze (Rusija, 1) - Mauresmo (Francuska, 6) 3:6, 6:3, 6:3, Bartoli (Francuska, 3) - Razzano (Francuska) 6:1, 7:6(3), Dementijeva (Rusija, 4) - K. Bondarenko (Rusija) 7:5, 6:2, Szavay (Mađarska, 7) - Hantuchova (Slovačka, 2) 7:6(4), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!