Tenis

Marseille obojan hrvatskim

Ivor Krapac • nedjelja, 10.02.2008.

Tri hrvatska aduta će se idućeg tjedna boriti za bodove i pobjede na ATP turniru u Marseilleu. Posebnu pozornost privući će prvi ovogodišnji nastup Marija Ančića, kojeg na startu čeka vrlo izazovan protivnik, a u ždrijebu su i Ivo Karlović i Marin Čilić...

Nakon propuštanja početka godine zbog viroze, Marija Ančića očekuje vrlo težak posao u prvom ovosezonskom meču. S druge strane mreže bit će zahuktali Jo-Wilfried Tsonga, koji je zadivio svijet pobjedama i napadačkom igrom na nedavnom putu do finala Australian Opena, na kojem je jači bio jedino Novak Đoković. Tsonga je sedmi nositelj turnira u svojoj domovini.

Jedini dosadašnji Ančićev susret s novom francuskom zvijezdom dogodio se još 2004. na Masters Series turniru u Parizu, kad je Tsonga, pomalo neočekivano, slavio s 4:6, 7:6(5) i 6:3. Ovog puta će uloga i pritisak favorita biti na njegovoj strani.

Ukoliko prođe sedmog nositelja, u osmini finala bi Ančića mogao dočekati lakši suparnik, bolji iz dvoboja Nijemca Michaela Berrera i još nepoznatog kvalifikanta. U četvrtfinalu je, pak, potencijalni suparnik drugopostavljeni Richard Gasquet, kojeg na startu čeka Simone Bolelli, a u osmini finala išao bi na jačeg iz susreta Jarkka Nieminena i Robina Söderlinga.

Ivo Karlović i Marin Čilić našli su se u istoj četvrtini ždrijeba, s mogućnošću međusobnog susreta u četvrtfinalu. Karlo u prvom kolu ide na ljevorukog Španjolca Feliciana Lopeza, s kojim se dosad susretao već šest puta, uz po tri pobjede na svakoj strani. Posljednji dvoboj Ivo je riješio u svoju korist, sa 7:6(2) i 6:3 u prošlogodišnjem prvom kolu Bangkoka.

Pobjeda nad Lopezom Karloviću bi donijela osminu finala protiv boljeg iz ogleda Arnauda Clementa i šestopostavljenog Marcosa Baghdatisa.

Marin Čilić pokušat će iznenaditi trećeg nositelja Mihaila Južnjog, koji ga je ranije ove godine svladao u jedinom dosadašnjem međusobnom susretu, sa 6:2 i 6:3 u polufinalu Chennaija. Ako zaustavi trećepostavljenog Rusa, Marin će se u osmini finala sresti s pobjednikom dvoboja Julien Benneteau - Andrej Pavel.

Sva tri hrvatska predstavnika nalaze se u donjoj polovici ždrijeba, dok gornju predvodi prvopostavljeni Novak Đoković, koji će se na startu susresti s kvalifikantom.

Karlović, Čilić i Ančić su za idući tjedan odabrali Marseille, a vrijedi dodati da će u akciji biti i Ivan Ljubičić, na pomalo neobičnom mjestu za donedavnog Top 10 igrača. Ljubo će "krstiti" novi Challenger u Južnoafričkoj republici, u East Londonu, a na tom 125.000 $ bogatom turniru zaigrat će, između ostalih, i Stefan Koubek, Thomas Johansson i Jonas Björkman.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!