Rukomet

Senzacija Svendborga, Omeyer poludio

Petar Plevnik • nedjelja, 10.02.2008.

Nakon više od dva mjeseca od završetka prve faze natjecanje, susretima prvog kola započelo je natjecanje u drugom krugu rukometne Lige prvaka. Već na samom startu danski Svendborg iznenadio je Barcelonu i tako joj vrlo vjerojatno zatvorio vrata polufinala. Fantastičan učinak u pobjedi Kiela sa 28 obrana ostvario je Thierry Omeyer, dok je od hrvatskih igrača odličnu igru pružio Blaženko Lacković...

Skupina 1

Čehovski medvedi su još u petak na domaćem terenu pobjedom protiv Ademar Leona otvorili drugi krug natjecanja. Sastav Vladimira Maksimova do pobjede su predvodili Kahanm i Kovalev sa osam pogodaka, dok se za goste tri puta u strijelce upisao naš Tonči Valčić.

U drugom susretu Kiel je prema očekivanja došao do pobjede kod Ivrya. Predvođeni odličnim Omayerom na golu te Jichom sa 10 i Karabatićem sa osam pogodaka Europski prvaci slavili su s uvjerljivih 39:25 i tako samo potvrdili da su glavni favorit za mjesto u polufinalu. U redovima francuske momčadi najbolji Hadjali sa pet pogodaka.

Rezultati: Čehovski medvedi - Ademar Leon 30:28, Ivry - Kiel 25:39

Skupina 2

Ni u skupini 2 nije bilo iznenađenja. Ciudad Real je uvjerljivo slavio u Velenju i najavio kandidaturu za prvo mjesto u skupini, a u pobjedi gostiju 31:22 istaknuo se Rutenka sa 10 pogodaka, dok je Petar Metličić postigao tri. Kod Gorenja 12 obrana Skoka, dok je Drago Vuković sa pet pogodaka bio najbolji strijelac svoje momčadi.

Montpellier je protiv Gummersbacha iskoristio prednost domaćeg terena i predvođen Tunižaninom Hmamom sa 12 pogodaka upisao očekivanu pobjedu od solidnih četiri razlike, 41:37.

Rezultati: Gorenje Velenje - Ciudad Real 22:31, Montpellier - Gummersbach 41:37

Skupina 3

U drugom dvoboju Zagrebove skupine, Flensburg i HSV u Flensburgu su odigrali bez pobjednika, što svakako ide na ruku Zagrebašima. Iako su domaćini od 20. minute susreta konstantno bili u vodstvu, a 10 minuta prije kraja susreta imali čak i prednost od šest pogodaka razlike, gosti su tri sekunde prije kraja susreta pogotkom Yoona iz sedmerca stigli do vrijednog boda.

Uz junaka Yoona sa šest pogodaka, isti učinak u redovima HSV-a ostvarili su G.Gille i Hens, dok je kod Flensburga odličnu partiju pružio Blaženko Lacković, koji je uz Nielsena i Lijewskog sa šest pogodaka bio najbolji strijelac domaćina.

Rezultati: CO Zagreb - Portland San Antonio 29:23, Flensburg - HSV 33:33

Skupina 4

Skupina 4 kreirala je prvo veliko iznenađenje drugog dijela Lige prvaka. Svendborg je u Danskoj svladao Barcelonu i tako Barci znatno otežao put prema polufinalu. Prvi dio susreta (14:19) ničim nije nagovještao da bi moglo biti iznenađenja, da bi u nastavku Danci predvođeni Lasseom Hansenom i Gudjonssonom sa sedam pogodaka stigli do konačnih 35:33. U redovima Barcelone najbolji Iker Romero s osam pogodaka.

Dvorana Zlatorog i dalje ostaje neosvojiva tvrđava za sve goste, što je na svojoj koži najbolje osjetio mađarski Pick Szeged. Predvođeni Škofom s 14 obrana te Kokšarovom sa osam pogodaka, uz još pet našeg Igora Kosa, Slovenci su slavili s 35:30. Kod gostiju osam pogodaka Ghionee.

Rezultati: Svendborg - Barcelona 35:33, Celje PL - Pick Szeged 35:30

Liga prvaka - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Čehovski Medvedi30:28Abanca Ademar Leon
Ivry25:39Kiel
1Kiel 6191:160+3110
2Abanca Ademar Leon 6173:171+26
3Čehovski Medvedi 6173:176-34
4Ivry 6173:203-304

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!