Tenis

Ivo i Lovro zapeli, bogata srijeda

Ivor Krapac • utorak, 12.02.2008.

Uoči početnog nastupa u singlu, Ivo Karlović u utorak je bio na terenu u prvom kolu parova ATP turnira u Marseilleu. Hrvatski dvojac Karlović/Lovro Zovko nije uspio iznenaditi uglednu poljsku kombinaciju...

Marcin Matkowski i Mariusz Fyrstenberg, 22. i 23. na ATP ulaznoj ljestvici parova, svladali su Karla i Lovra bez izgubljenog seta, sa 7:5 i 6:4.

Ivo će se u srijedu nadati boljim vijestima u prvom kolu singla, u kojem ga čeka ljevoruki Španjolac Feliciano Lopez. Njihov meč bit će četvrti iza 11 sati na terenu broj jedan.

Svi ostali sutrašnji hrvatski aduti igrat će na središnjem terenu dvoranskog kompleksa u Marseilleu. Marin Čilić pokušat će "skinuti" trećeg nositelja Mihaila Južnjog u drugom meču iza 11, dok su Mario Ančić i sedmopostavljeni Jo-Wilfried Tsonga na rasporedu kao četvrti iza 11 sati, uz dodatak da meč koji prethodi njihovom neće početi prije 14,30.

Peti meč dana na središnjem terenu, ne prije 19,30, donijet će novi nastup Ivana Dodiga, koji se do glavnog turnira probio kroz kvalifikacije. Dodig će se sresti s prvim nositeljem Novakom Đokovićem, pobjednikom Australian Opena.

Četvrti nositelj Andy Murray bio je uspješan u svom prvom meču nakon poraza od Tsonge na startu prvog Grand Slam turnira sezone. Murray je dohvatio osminu finala sa 6:4 i 6:4 protiv nizozemskog kvalifikanta Jessea Hute Galunga.

Prvo kolo su u utorak prošla još dva nositelja. Juan Carlos Ferrero (5.) je sa 6:4 i 6:1 svladao Hyung-Taika Leeja, dok je Marcos Baghdatis (6.) svoj dio posla obavio sa 6:3 i 6:4 protiv Arnauda Clementa.

ATP Marseille, 12.2.2008., prvo kolo: Murray (Velika Britanija, 4) - Huta Galung (Nizozemska, Q) 6:4, 6:4, Wawrinka (Švicarska) - Grosjean (Francuska) 3:6, 6:4, 6:4, Mahut (Francuska) - Elgin (Rusija, Q) 6:3, 6:3, Ferrero (Španjolska, 5) - Lee (Južna Koreja) 6:4, 6:1, Baghdatis (Cipar, 6) - Clement (Francuska) 6:3, 6:4, Benneteau (Francuska) - Pavel (Rumunjska) 6:2, 1:0, predaja Pavela, Gabašvili (Rusija, Q) - Berrer (Njemačka) 7:6(5), 6:4.

Parovi, prvo kolo: Fyrstenberg/Matkowski (Poljska) - Karlović/Zovko (Hrvatska) 7:5, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!