Košarka

Repeša i Ukić izgubili dobiveno

Kristian Hohnjec • srijeda, 13.02.2008.

Prva utakmica drugog dijela Eurolige donijela je veliku dramu. Lottomatica je bila na pragu senzacionalne pobjede u Moskvi, međutim u nevjerojatnoj završnici CSKA je uspio nadoknaditi minus od 11 poena i pobijediti tricom Langdona sa zvukom sirene. Naš reprezentativac Roko Ukić odigrao je solidno...

Talijani su u utakmicu ušli bez Giachettija, Raya, Steffansona i Drejera, što je za Repešu svakako bio veći hendikep negoli neigranje Savrašenka i Smodiša za Messinu. U zapisniku su se našla i posljednja pojačanja obje momčadi - Jabber za Rimljane, odnosno Khryapa za Moskovljane.

Da bi Lottomatica mogla doći do velikog iznenađenja na startu Top 16 faze postalo je jasno krajem treće četvtine, kada su ih koševi Jabbera i trica Ukića odveli na +9 (42:51). Domaćin se približio na 52:54, međutim tada slijedi nekoliko sjajnih minuta Davida Hawkinsa (55:66).

Činilo se da je gotovo, no probudio se Papaloukas (16 koševa, pet asista). Grčki lider gotovo sam je vratio CSKA u igru, ali onda i promašio drugo slobodno bacanje kod 69:70. Loptu tri sekunde hvata Jabber, koji zatim pogađa prvo slobodno bacanje, da bi namjerno promašio drugo. Međutim, bila je to pogrešna odluka. U preostalom vremenu Holden je uspio dodati loptu do Langdona, koji sa zvukom sirene pogađa tricu i odlučuje pobjednika - 72:71.

Roko Leni Ukić za 32 minute ubacio je 12 koševa (3/4 za dva, 2/5 za tri, 1/2 slobodna) uz dva skoka i četiri asistencije. Repešini igrači teško će preboljeti činjenicu da su izgubili susret u kojem su u 38. minuti imali +11 protiv ponajboljeg europskog sastava.

Euroliga, skupina G: CSKA Moskva - Lottomatica 72:71.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!