Zimski sportovi

Raich otvara, Ivici broj 14

Petar Plevnik • subota, 16.02.2008.

Izvlačenjem startnih brojeva za prvu utrku muškog slaloma Svjetskog kupa na Sljemenu održanim na Trgu Bana Jelačića određen je redoslijed najboljih 15 slalomaša za sutrašnju utrku. Prvi će startati Austrijanac Benjamin Raich, dok će Ivica Kostelić krenuti s brojem 14...

Osvajaču Velikog kristalnog globusa 2006. te trostrukom osvajaču malog kristalnog globusa u slalomu, Austrijancu Benjaminu Raichu pripast će čast ostati ubilježen kao natjecatelj koji će se prvi spustiti niz Sljeme na prvoj muškoj utrci slaloma Svjetskog kupa na Sljemenu.

Odmah iza Raicha startat će njegov sunarodnjak i još jedan iz uskog kruga favorita Mario Matt, dok će po mnogima glavni favorit sutrašnje utrke, vodeći u poretku slaloma, Francuz Jean-Baptiste Grange novu pobjedu tražiti sa startnim brojem četiri.

Čovjek u kojeg će sutra biti uprte sve hrvatske oči, Ivica Kostelić, startat će s brojem 14, odmah iza ove sezone vrlo dobrog Šveđanina Markusa Larssona, što je u neku ruku i dobro, budući da će Ivica moći procjeniti kako su vozili glavni konkurenti za pobjedu.

Neposredno nakon izvlačenja brojeva, održano je i predstavljanje skijaških legendi za sutrašnju humanitarnu utrku legendi, na kojoj će uz Janicu Kostelić sudjelovati imena poput Ingemara Stenmarka, Alberta Tombe, Marca Girardellija, Franza Klammera, Bojana Križaja i mnogih drugih slavnih imena svjetskog skijanja.

VIP Snow king trophy, startna lista:
1. Benjamin Raich AUT
2. Mario Matt AUT
3. Jean-Baptiste Grange FRA
4. Manfred Moelgg ITA
5. Jens Byggmark SWE
6. Julien Lizeroux FRA
7. Felix Neureuther GER
8. Reinfried Herbst AUT
9. Bernard Vajdič SLO
10. Cristian Deville ITA
11. Rainer Schönfelder AUT
12. Ted Ligety USA
13. Markus Larsson SWE
14. Ivica Kostelić CRO
15. Marc Gini SUI
...
66. Dalibor Šamšal CRO
...
68. Natko Zrnčić-Dim CRO
69. Ivan Ratkić CRO...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!