Tenis

Karanušić u finalu, Ljubičić prekinut

Vedran Babić • subota, 16.02.2008.

Sjajna subota za hrvatske tenisače na Challengerima i Futuresima. Roko Karanušić je svladao Viktora Troickog i izborio finale Beograda, a polufinalni meč Ivana Ljubičića protiv Thomasa Johanssona u East Londonu je prekinut zbog kiše. Franko Škugor je pak, bez problema osvojio zagrebački Futures...

Deveti međusobni dvoboj Ljubičića i dragog mu prijatelja Johanssona svog pobjednika će dobiti sutra. Naime, Ivan je prvi set dobio sa 7:1 u tie breaku, da bi kod 6:6 u drugom meč bio prekinut od strane supervizora Gerryja Armstronga zbog kiše. Susret će biti nastavljen sutra ujutro, a u finalu već čeka Austrijanac Stefan Koubek koji je u dva seta izbacio Portugalca Frederica Gila.

U Beogradu je Hrvat izbacio i drugog Srbina u nizu. Naravno, riječ je o Roku Karanušiću koji je nakon jučerašnje predaje Bozoljca danas u polufinalu zaigrao protiv vidno umornog Viktora Troickog (127.). Zagrepčanin je oduzeo servis protivniku po jednom u oba seta za konačnih i mirnih 6:4 i 6:4. Evo što je nakon pobjede izjavio četvrtorangirani hrvatski tenisač: ''Ova podloga mi sigurno više odgovara nego Viktoru. Odigrao sam onoliko koliko je bilo dovoljno za pobjedu.''

U dvoboju za titulu Roko će za suparnika imati dobrog znanca. To je Nijemac Philipp Petzschner kojeg je naš tenisač dobio u tri od četiri međusobna dvoboja.

Franko Škugor je na najljepši mogući način zatvorio prvi od brojnih Futuresa u Zagrebu pobjedom nad Slovakom Martinom Kližanom sa 6:3, 6:2. Pobjednik juniorskog Roland Garrosa 2006. nije bio dostojan protivnik našem tenisaču na brzoj dvoranskoj podlozi. Tako je 20-godišnji Šibenčanin uzeo svoj drugi naslov u ovom rangu nakon Tunisa 2006., a kao dodatnu nagradu će dobiti i novi najbolji renking, negdje oko 380. mjesta na ATP ljestvici.

Challenger East London, 125.000 $, polufinale: Ljubičić (Hrv, 1, WC) - T. Johansson (Šve, 3) 7:6 (1), 6:6, prekid zbog kiše.

Challenger Beograd, 106.500 $, polufinale: Karanušić (Hrv, 5) - Troicki 6:4, 6:4.

ITF Zagreb, 15.000 $, finale: Škugor (Hrv, Q) - Kližan (Svk) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!