Tenis

Bez pardona prema nositeljima

Maja Giljanović • četvrtak, 21.02.2008.

Grozan dan za nositelje 824.000 eura vrijednog ABN Amro World Tennis turnira u Rotterdamu započeo je izlijetanjem Nikolaja Davidenka, slijedio ga je, pak, David Ferrer, naš je Karlo potom eliminirao Tomaša Berdycha, a točku na i je pobjedom nad Rafaelom Nadalom stavio Andreas Seppi...

Talijan je prvom nositelju i drugom igraču svijeta nanio treći ovosezonski poraz, a podvig 42. igrača ATP liste tim je veći s obzirom da je finalistu Sydneyja (Južni) i polufinalistu Australian Opena (Tsonga) dobio nakon izgubljenog prvog seta. Slavljenik, danas je, naime, napunio 24, a puna mu je dvorana prigodno otpjevala Happy Birthday je nakon dva sata i 15 minuta igre zahvaljujući u prvom redu odličnom returnu kojim je osigurao čak deset break-šansi od kojih je, pak, iskoristio njih sedam, na koncu po prvi put svladao trostrukog uzastopnog pobjednika Roland Garrosa. Oba ranija je Nadal s lakoćom u susretima Davis Cupa 2005. i '06. okončao u svoju (i španjolsku) korist.

Seppi inače uživa u ponajboljem rankingu karijere i to zahvaljujući početkom mjeseca osvojenom Challengeru u Bergamu, a da je u formi potvrdio je jučer eliminiravši (i usput spasivši meč-loptu) nekadašnji broj jedan Lleytona Hewitta, a hoće li je oploditi i po drugi put u karijeri nakon Beča prošlog listopada, u kojem je među ostalima svladao našeg Ljubičića, izboriti polufinale ovisit će o dvoboju s Robinom Söderlingom. Šveđanin je do susreta sa Seppijem došao sa 6:4 i 6:1 protiv Fernanda Verdasca.

Nadalovoj eliminaciji prethodila su izlijetanja trećeg, Ferrera i petog nositelja Berdycha, a priključio im se i drugopostavljeni Davidenko, dvaput uzastopce polufinalist Rotterdama. Po prvi put u petom pokušaju Rusa je svladao Mickael Llodra i 27-godišnjem je 58. igraču svijeta skalp četvrtog igrača ATP liste tek treća pobjeda u karijeri nad Top Ten igračem (18 poraza). Rezultat, međutim, nije toliki šok uzme li se u obzir kako je Francuz otvorio sezonu: pobjedom nad Nieminenom osvojio je u Adelaideu svoj drugi ATP naslov, popratio ga četvrtfinalom Aucklanda, a s trenutačnih je 11-3 samo dvije pobjede kratak za lanjskim cjelogodišnjim(!) učinkom (ukupan skor prošle sezone mu je, naime, bio poprilično mizernih 13-18).

Rotterdam, osmina finala:
Seppi (Italija) - Nadal (Španjolska, 1) 3:6, 6:3, 6:4, Llodra (Francuska) - Davidenko (Rusija, 2) 6:3, 7:5, Söderling (Švedska) - Seppi (Italija) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!