Tenis

Niz Hrvata u akciji

Ivor Krapac • petak, 22.02.2008.

Prvi od dva kvalifikacijska dana PBZ Zagreb Indoorsa donijet će nam nastupe čak jedanaestorice hrvatskih tenisača. Domaći aduti u subotu će se boriti za pobjede na dva terena, u Maloj dvorani Doma sportova i Domu odbojke...

Glavni hrvatski kvalifikacijski adut trebao bi biti šesti nositelj Ivan Dodig, koji je istim putem morao nedavno u Marseilleu, kad se prvi put u karijeri probio u glavni ždrijeb nekog ATP turnira. U Zagrebu ga na startu čeka rođeni Splićanin s talijanskom putovnicom, 27-godišnji Uros Vico, koji je u najboljim danima, u srpnju 2004., bio 166. na svijetu. Danas je puno niže, tek na 627. mjestu.

Najmanje sreće sa ždrijebom imao je Nikola Mektić. 19-godišnjeg Zagrepčanina na startu čeka prvi nositelj, iskusni Čeh Jan Hernych (164.), koji u karijeri pamti i nastup u finalu na ATP Touru. Bilo je to 2006. na travi Hertogenboscha, kad ga je nadjačao Mario Ančić.

Na "kuglice" se može požaliti i nekadašnji Davis Cup reprezentativac Saša Tuksar, koji je u velikom rezultatskom i igračkom padu potonuo na trenutno tek 768. mjesto Entry ljestvice. 24-godišnji hrvatski adut nada se boljim danima, a za pomak u pozitivnom smjeru u Zagrebu će prvo morati preko trećepostavljenog Slovaka Ive Kleca (231.).

Od ostalih nastupa hrvatskih igrača, dodajmo još i onaj u kojem će dvojica ići jedan na drugog - Antonio Veić i Nikola Martinović će međusobnim susretom odlučiti o putniku u drugo kolo.

Osim početka kvalifikacija, u subotu će se dogoditi i ždrijeb glavnog turnira. Na rasporedu je u podne.

PBZ Zagreb Indoors, kvalifikacije, parovi prvog kola: Hernych (Češka, 1) - Mektić (Hrvatska), Pospišil (Češka) - Bastl (Švicarska), Duclos (Kanada) - Skenderović (Hrvatska), Van der Meer (Nizozemska) - Tkalec (Slovenija, 5), Stahovski (Ukrajina, 2) - Dell'Acqua (Italija), Topić (Hrvatska) - Vanni (Italija), Kavčič (Slovenija) - Šančić (Hrvatska, WC), Pavić (Hrvatska, WC) - Olejniczak (Poljska, 7), Klec (Slovačka, 3) - Tuksar (Hrvatska), Macukevič (Rusija) - Cervenak (Slovačka), Veić (Hrvatska) - Martinović (Hrvatska), Vico (Italija) - Dodig (Hrvatska, 6), Bozoljac (Srbija, 4) - T. Nieminen (Finska), Schoorel (Nizozemska) - Cakl (Češka), Žemlja (Slovenija) - Žmak (Hrvatska, WC) , Višak (Hrvatska, WC) - De Chaunac (Francuska, 8).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!