Tenis

Indijci miniraju Paesa

Maja Giljanović • nedjelja, 24.02.2008.

Četvorica indijskih Davis Cup reprezentativaca odaslala su svom Teniskom savezu pismo u kojem kapetana-izbornika Leandera Paesa optužuju za "potkopavanje timskog duha" i od odgovornih traže njegovu smjenu...

Sedmerostruki Grand Slam pobjednik, u paru s Maheshem Bhupathijem (tri puta) i Martinom Dammom odnosno mješovitim parovima s Lisom Raymond i Martinom Navratilovom (dva puta), tijekom susreta protiv Uzbekistana prije petnaestak dana, naime, odlučio u prvom meču dvoboja ostaviti na klupi Prakasha Amritraja, trenutno prvi indijski reket i Denisu Istominu sučeliti Rohana Bopannu.

Odluku je Paes opravdao navodnim zdravstvenim poteškoćama 264. igrača svijeta za koje je smatrao da su rezultat pijančevanja 24-godišnjaka večer prije, a unatoč kojima se u lipnju prije četiri godine 220. igrač ATP liste smatrao spremnim nastupiti. Indijcima je inače pobjednički treći bod osigurao upravo Amritraj u četiri seta pobijedivši Farrukha Dustova.

34-godišnju legendu indijskog tenisa, Amritraj, Bopanna, Karan Rastogi, ali i Bhupathi krive za "ubijanje radosti igranja u reprezentativnom dresu" koje "ukoliko ga se ne makne u roku odmah" prijete "miniranjem indijskih ambicija na OI u Pekingu".

Paes se o slučaju još nije očitovao, Savez je s druge strane potvrdio primitak pisma i najavio da će presudu donijeti po pažljivo provedenoj unutarnjoj istrazi.

Razmirice među ponajboljim indijskim igračima proteklih godina inače teško da su novost: Bhupathi i Paes su se primjerice nakon pljuvačkog incidenta tijekom poraza na Azijskim igrama u Dohi prije dvije godine javno zarekli da "ni u ludilu" više neće zaigrati u paru da bi ususret Pekinga rečeno porekli i odlučili se staviti u službu domovine kako bi ovog kolovoza nakon u Atlanti 1996. osvojene Paesove bronce u singlu (protiv Fernanda Meligenija) Indiji osigurali i zlatno olimpijsko odličje u konkurenciji parova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!