Tenis

Štepanek bez lijeka za Roddicka

Kristian Hohnjec • ponedjeljak, 25.02.2008.

Finale San Josea nije donijelo iznenađenje, Andy Roddick osvojio je svoju treću titulu na ovom turniru pobijedivši Radeka Štepaneka u dva seta. Po jedan break na početku i kraju bili su dovoljni Amerikancu za 24. naslov u karijeri...

Tek što je počelo, Roddick je u prvom gemu meča oduzeo servis Štepaneku. Za protivnika to je često nenadoknadiva prednost, tako je bilo i ovog puta - 6:4. "Servirao sam dobro. Nije mi ponudio mnogo šansi, srećom po break u svakom setu bio je dovoljan", govorio je Roddick.

U drugom setu nešto drukčija priča. Obojica su držala servise do 5:5, a onda je Čeh ponovo popustio. Roddick je bez problema potvrdio pobjedu - 7:5. "Kada preživite nekoliko teških mečeva, date si šansu da odigrate dobro. To sam učinio ovog tjedna, igrao sam svoj najbolji tenis u polufinalu i finalu", rekao je pobjednik.

Radek Štepanek još nema pobjedu protiv Roddicka, ovo mu je bio četvrti poraz u međusobnim dvobojima: "Sretan sam kako sam odigrao turnir. Okrećem se sljedećem te se nadam da će moja forma ostati na ovoj razini". Štepanek se ne može pohvaliti dobrim scoreom u finalima, od njih sedam dobio je samo dva.

ATP San Jose, finale:
Roddick (SAD, 1) - Štepanek (Češka, 4) 6:4, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!