Ostali sportovi

Bodlaj i Buden prvaci Hrvatske

Sportnet, Tanja Zorman • ponedjeljak, 25.02.2008.

Večeras je u sisačkoj športskoj dvorani "Brezovica" završilo Državno dvoransko prvenstvo u streličarstvu za 2008. godinu - FITA 2x18m+OR.

U organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza i Streličarskog kluba Siscia Sisak natjecanje je okupilo 149 natjecatelja iz 24 streličarska kluba Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

U konkurenciji streličara složenog luka titulom državnog dvoranskog prvaka Hrvatske okitili su se hrvatski reprezentativci Domagoj Bodlaj u muškoj i Ivana Buden u ženskoj konkurenciji. Oboje iz streličarskog kluba "Agram" Zagreb. U golom luku najbolji su bili Zoran Marenčić iz streličarskog kluba "Cekin" Varaždin u muškoj te Milvija Kokić Bačac iz streličarskog kluba "Rijeka" u ženskoj konkurenciji dok su u zakrivljenom luku laskavu titulu državnog dvoranskog prvaka Hrvatske za 2008. godinu zaslužili Nikola Kovač iz streličarskog kluba "Katarina Zrinski" Čakovec u muškoj te Ana Stolnik iz streličarskog kluba "Cekin" Varaždin u ženskoj konkurenciji.

Po broju natjecatelja ovogodišnje Državno dvoransko prvenstvo nadmašilo je sva očekivanja.

Za vrijeme održavanja prvenstva streličarima koji su ostvarili iznimno vrijedne rezultate u 2007. godini dodjeljena su i posebna priznanja Svjetske streličarske federacije FITE, a Hrvatski streličarski savez je prigodno dodjelio i zaslužena priznanja hrvatskim reprezentativcima – osvajačima medalja na velikim međunarodnim natjecanjima u 2007. godini. Također su proglašeni i najbolji hrvatski streličari u 2007. godini te su tako titulu najboljih u 2007. godini u složenom luku odnijeli Goran Villi iz streličarskog kluba "Croatia" Zagreb i Ivana Buden iz streličarskog kluba "Agram" Zagreb, u golom luku Zdenko Videc iz streličarskog kluba "Sisak" i Anica Lacković iz "PSK Zagreb 1955." dok su u zakrivljenom luku najboljima u 2007. godini proglašeni Dubravka Kiđemet iz streličarskog kluba "Bjelovar" i Krešimir Štrukelj iz streličarskog kluba "Katarina Zrinski" Čakovec.

Većini hrvatskih streličara to je bio završni turnir dvoranske sezone. Ostalo je samo još europsko prvenstvo koje će se održati sljedeći tjedan u Torinu. Hrvatsku reprezentaciju činit će Domagoj Bodlaj, Darko Uidl i Dario Gregec u kategoriji složenog luka muškarci, dok će u istoj kategoriji žene predstavljati Ivana Buden i Tanja Zorman. Jedini hrvatski predstavnik u zakrivljenom luku biti će Krešimir Štrukelj. Također će se na prvenstvu natjecati samo jedna juniorka, Mateja Kolarek i to u kategoriji složeni luk.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!