Tenis

Imamo i drugoga

Mihaela Bradovski • utorak, 26.02.2008.

Lovro Zovko pridružio se Roku Karanušiću u osmini finala PBZ Zagreb Indoorsa. Zovko je u prvom kolu iznenadio 30-godišnjeg Francuza Marca Gicquela, prošlotjednog pobjednika Challengera u Besanconu...

Drugi naš predstavnik danas, Lovro Zovko imao je dosta lakši posao u meču protiv Francuza Gicquela. Zovko je u susretu s mnogo kvalitetnih izmjena i asova slavio rezultatom 6:3 i 7:5.

U usporedbi s ogledom Karanušića i Blaža Kavčiča na otvaranju drugog dana, mnogo kvalitetniji tenis vidjeli smo u susretu Lovra Zovka i Francuza Marca Gicquela, trenutno 52. igrača svijeta. Do pobjede je naš tenisač došao potpuno dominantno, najviše uz pomoć sjajnih servisa i još boljih reterna.

Slika 1 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

Prvu priliku za break na susretu imao je Francuz već pri prvom Zovkovom servisu. Vodio je Gicquel u drugom gemu s 40:15, no u tim je trenucima Zovko s nekoliko aseva i snažnih dijagonala "zadržao" servis na svojoj strani. S druge strane, upravo su loši servisi i nedostatak sreće odnijeli idući gem na stranu našeg tenisača.

Sve do kraja prvog seta Zovko nije imao problema na svom servisu, a do još jednog breaka došao je pri rezultatu 5:3 također najviše uz pomoć odličnih izmjena i napada, ali i nekoliko duplih pogrešaka Gicquela. Francuz je tijekom cijelog prvog seta tražio ritam i prvi servis, no nerijetko su njegovi servisi jedva i prelazili mrežu.

Sjajno je Zovko otvorio i drugi set, Francuz Gicquel lošim je servisima nastavio i dalje, a novu priliku za break Zovko je imao na prvom servisu Francuza, no 15:40 je Gicquel ipak preokrenuo u svoju korist. Do novog breaka naš je tenisač ipak stigao u četvrtom gemu. Još jedan niz loših servisa plus nekoliko neisforsiranih pogrešaka koštale su Francuza njegovog servisa.

Slika 3 od 4.
Foto: Kristijan Komarica

Vratiti ga je pokušao već u idućem gemu, no do svog jedinog breaka u meču došao je pri rezultatu 5:3 i 30:30 u trenucima kada je Zovko servirao za meč. Nakon što je pomalo zakomplicirao stvari, naš je tenisač u posljednjem gemu prešao u potpuni napad koji se isplatio jer je stigao do presudnog breaka i prolaza u drugo kolo.

"Prezadovoljan sam, što sam stariji, izgleda da sam to bolji", komentirao je Zovko, na kojem se nakon pobjede jasno vidjelo koliko je sretan - osmjeh je išao od uha do uha: "Zahvaljujem na pozivnici za glavni turnir, nadam se da sam je ovime koliko-toliko opravdao."

Poput Roka Karanušića, i Zovko je govorio o pronađenoj zrelosti u sadašnjim godinama: "Teško mi je reći što je tome doprinijelo, no vjerojatno je pomogao nastup u reprezentaciji na terenu broj jedan Wimbledona, tada sam osjetio da mogu igrati i na velikoj sceni."

Slika 2 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

U međuvremenu je nekoliko puta okusio nastup na ATP turnirima, prvenstveno u konkurenciji parova, koji su mu danas prioritet: "Želim se što više orijentirati na parove, lijepo je na ATP Touru, puno bolje nego na Challengerima i Futuresima. No, i dalje ću igrati kvalifikacije singla na turnirima na kojima igram parove, singl mi je bitan da ostanem u ritmu, znatno mi pomaže."

Pogled unaprijed donosi potencijalnu osminu finala protiv Ivana Ljubičića, kojeg u utorak poslijepodne čeka Latvijac Ernests Gulbis: "Ivan je velik tenisač, cijenim ga i kao osobu, dosta puta mi je pomogao igrajući parove sa mnom. Ako ću igrati protiv njega, igrat ću s guštom, no naravno, i borit ću se, nemam puno za izgubiti u tom meču."

PBZ Zagreb Indoors, 26.2.2008., prvo kolo: L. Zovko (Hrvatska, WC) - Gicquel (Francuska) 6:3, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!