Tenis

Melzer preživio Isnera

Deni Kirinčić • utorak, 26.02.2008.

Austrijanac Jurgen Melzer uspješno je okončao svoj prvi nastup na ATP turniru u Memphisu. U teška tri seta nadjačao je Amerikanca Johna Isnera koji je izgubio svoj drugi meč u nizu u tie breaku trećeg seta...

Melzer se morao puno namučiti protiv Isnera koji je maksimalno koristio svoj najveće oružje, servis. Uz odlično serviranje s obje strane, konačna odluka je pala u trinaestoj igri gdje je Isner imao dva servisa i 4:3, ali do kraja nije dobio ni poena. Melzer je još ranije u setu spasio čak i meč loptu. Mladi Amerikanac nastavlja s lošom srećom. Prošli tjedan je poražen u četvrtfinalu San Josea od Guillerma Garcije Lopeza nakon niza propuštenih meč lopti u tie breaku.

Najljući poraz zadobio je Robert Kendrick koji je u dva tie breaka poražen od Chrisa Guccionea. Kendrick je non stop držao pritisak na Australčev servis, a svoje je početni udarac bez problema održavao iz gem u gem. Ipak, loša koncentracija u odlučujućim igrama razlog je poraza u meču koji je trebao otići na njegovu stranu. Ostali mečevi prošli su bez ikakvih trzavica. Tommy Haas lako se obračunao sa Diegom Hartfieldom, dok je isto napravio i Francuz Florent Serra protiv Marcosa Daniela.

Veteran Jonas Bjorkman pokazao je svu raskoš svoje igre protiv Čileanca Paula Capdevillea u efikasna dva seta sa 6:3, 6:1. Kolumbijac Alejandro Falla odigrao je vrlo dobar susret protiv Izraelca Dudija Sele i zasluženo sa 6:4, 6:2 prošao u drugo kolo.

ATP Memphis, 25.2.2008., 1. kolo:Tommy Haas (GER, 3) – Diego Hartfield (ARG) 6:3, 6:2, Jurgen Melzer (AUT, 7) – John Isner (USA, WC) 6:7(8), 6:3, 7:6(4), Chris Guccione (AUS) – Robert Kendrick (USA) 7:6(6), 7:6(5), Alejandro Falla (COL) – Dudi Sela (ISR) 6:4, 6:2, Jonas Bjorkman (SWE) – Paul Capdeville (CHI) 6:3, 6:1.

Parovi, 1. kolo:Johansson / Lindstedt (SWE/SWE) – Mirnyi / Murray (BLR/GBR, 3) 1:6, 6:4, 10:7, Querrey / Spadea (USA/USA) – Ram / Reynolds (USA/USA) 3:6, 6:0, 12:10.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!