Košarka

Kraj čeških košarkaških snova

Zvonimir Šimunović • utorak, 26.02.2008.

Dinamo je u Moskvi protiv Slaska bez većih problema došao do pobijede i u uzvratu, jednako kao i Kyiv protiv Oostendea. Lukoil je iznenadio u Latviji, a za kraj puta češke senzacije u ULEB Cupu pobrinuo se Turow izbacivši Nymburk u uzbudljivoj završnici...

Dinamo Moskva - Asco Slask 92:83

Dinamo je više od pola posla riješio već u Poljskoj prije tjedan dana kada je slavio sa plus sedam. U Moskvi je samo rutinirano došao do još jedne pobjede. Već nakon prve četvrtine (29:17) vidjelo se da Slask nema snage ni eventualno zaprijetiti domaćinu. Napad ruske momčadi kojeg su predvodili Travis Hansen (26 poena, pet skokova) i Henry Domercant (23 poena, tri asistencije) bio je nezaustavljiv i konačnih samo devet razlike rezultat je opuštenog pristupa u nastavku utakmice. Za goste, fantastičnu je večer imao Rashid Atkins s 29 poena i devet asistencija.

Ventspils - Lukoil 55:73

Jedno od većih iznenađenja priredili su košarkaši Lukoila koji su uvjerljivo slavili na gostovanju kod Ventspilsa. Gosti su u Latviju došli s kapitalom od tri razlike i očekivalo se da to neće biti težak zadatak za favoriziranog domaćina. Međutim, Lukoil je uspio u početku izdržati pritisak domaćina da bi do poluvremena odličnom obranom došao do plus jedanaest (30:41). U nastavku je bugarska momčad nastavila u istom ritmu i dozvolivši domaćinu samo 22 poena došla do velike pobjede i prolaza u osminu finala. Lukoil je predvodio Willie Deane s 23 poena, šest skokova i pet asistencija, a uz sebe je imao još trojicu dvocifrenih. Kod domaćina usamljen je bio Jimmy Baxter s 29 poena.

Kyiv - Telindus Oostende 68:60

Teže nego se mislilo osminu finala izborio je Kyiv. Jedna od najuvjerljivijih momčadi prvog dijela donijela je pobjedu od četiri razlike iz Belgije pa se očekivalo da je uzvrat samo formalnost. No, Oostende je skoro cijelu utakmicu bio u egalu i da su gosti imali malo više koncentracije u završnici, mogli su se proslaviti. Nakon što su u zadnji period ušli s minus jedan (47:46), pali su u obrani i dozvolili ukrajinskoj momčadi da laganim poenima stvori razliku na kraju dovoljnu za novu pobjedu i prolaz dalje. Artur Drozdov najbolji kod domaćina sa 17 poena, a Vladimir Krstić za 10 minuta igre tek jedna promašena trica. Davis Chuck postigao je 26 poena i pridodao 11 skokova za Oostende.

PGE Turow - CEZ Nymburk 68:66

Češkoj senzaciji došao je kraj. Nymurkov san u ULEB Cupu trajao je sve do posljednjih sekundi dvoboja protiv Turowa. U drugoj su utakmici ove dvije momčadi krenule "od nule" budući da je prva završila 61:61. Susret su bolje otvorili Česi koji prvi odlaze na osjetniju razliku kod 18:25. Ali, do kraja prvoga dijela zahvaljujući prije svih Davidu Loganu (23 poena), Turow preokreće i na odmor odlazi s plus sedam (41:34).

Poljska momčad nastavila je u istome ritmu i u drugom dijelu i pet minuta prije kraja vodi 64:50. Gosti fenomenalnom serijom 16:4 ulaze u posljednju minutu s minus dva. Dalje od toga nisu mogli, a tragičar je bio Monty Mack koji je promašio šut za produžetak. Najbolji je u redovima Nymburka bio je Petr Benda sa 14 poena i sedam skokova.

U osmini finala sastat će se Kyiv i Turow te Dinamo i Lukoil.

ULEB Cup 1/16 finala, druge utakmice:
Dinamo Moskva (Rus) - Asco Slask (Pol) 92:83
Ventspils (Lat) - Lukoil (Bug) 55:73
Kyiv (Ukr) - Telindus Oostende (Bel) 68:60
PGE Turow (Pol) - CEZ Nymburk (Češ) 68:66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!