Košarka

Rytas pao u produžetku, Tau Ceramica uvjerljiva

Sanja Čalić • četvrtak, 28.02.2008.

U dvoboju kojeg su okarakterizirale oscilacije i jedne i druge momčadi, Fenerbahčeu je bio potreban produžetak da bi na svom parketu upisao bodove protiv Lietuvos Rytasa, dok je mnogo manje neizvjesnosti bilo u susretu između Arisa i Tau Ceramice gdje su Španjolci već u prvom dijelu napravili veliki korak k pobjedi…

Fenerbahče Ulker – Lietuvos Rytas 95:91

Nakon početnog ispitivanja snaga, do prve su značajnije rezultatske razlike uspjeli stići gosti koji su serijom 8:0 stvorili šest poena prednosti (8:14), no Fenerbahče je do sedme minute, predvođen Onanom poravnao rezultat, te se do kraja prve dionice igralo koš za koš (25:27). Svojim je uzastopnim koševima drugu četvrtinu otvorio Kinsey započevši veliku Fenerbahčeovu seriju od 14:2 kojoj je svojim poenima pridonio i Erden. Tek je u 17. minuti Rytas postigao svoj prvi koš iz igre, koji je ujedno bio i jedini u ovoj dionici, stoga su domaćini do odmora došli do 11 poena razlike (45:34).

U nastavku je susreta došlo do promjene uloga, te su mnogo bolje treću četvrtinu otvorili gosti koji su, koristeći neefikasnost u napadu Fenerbahčea, počeli smanjivati svoj zaostatak. U Rytasovu seriju 15:5 sedam je poena ugradio izvrsni Bajramović (22 poena, devet skokova), a upravo je on u 27. minuti svoju momčad i doveo u vodstvo nakon dugo vremena (51:53), kojeg su do ulaska u posljednju četvrtinu i povećali (55:63).

Ono ipak nije bilo nedostižno za tursku momčad koja se serijom 10:2 do 34. minute približila na tek dva poena zaostatka koju je tek u 39. minuti svojom tricom povećao Price (74:79). No domaći su u vrlo neizvjesnoj završnici, tricom Kaana te poenom svog najraspoloženijeg igrača Solomona (27 poena, četiri skoka, sedam asistencija), uspjeli izjednačiti rezultat, a upravo je Solomon ubacio u posljednjim sekundama koš koji ipak nakon dugog razmatranja nije priznat, pa su suci pozvali na parket igrače da nakon pola sata odigraju produžetak u kojem su domaći izborili pobjedu.

Aris TT Bank – Tau Ceramica 69:87

U vrlo izjednačenoj prvoj dionici, u kojoj je domaća momčad imala tek jedan pogođen šut za dva poena, no održavala se u igri tricama, nijedna se momčad sve do isteka prve četvrtine nije uspijevala odvojiti na više od tri poena razlike, kada je to pošlo za rukom Tau Ceramici vezanim koševima Vidala i Splittera (14:18). Serijom 9:2 na otvaranju druge četvrtine gosti su iskoristili trominutni napadački post Arisa (16:27), a potom su do 17. minute trima tricama, koje je prekinulo tek pogođeno slobodno bacanje Wrighta, došli i do plus 17 što su do kraja poluvremena i povećali (27:45).

U nastavku susreta nije bilo značajnijih promjena, iako je Aris u trećoj četvrtini uspio smanjiti zaostatak na minus 15 (35:50), više od toga nisu mogli. Poglavito zahvaljujući Vidalu (16 poena, pet skokova) i Splitteru (16 poena, sedam skokova), Tau Ceramica je u posljednjoj dionici ostvarila i 24 poena razlike (59:83), no domaća je momčad ipak uspjela ublažiti svoj poraz, čemu je velik doprinos dao Wright sa 24 poena i četiri skoka. Za momčad Tau Ceramice Zoran Planinić je odigrao 26 minuta tijekom kojih je upisao devet poena i pet asistencija.

Euroliga, skupina E: Fenerbahče Ulker – Lietuvos Rytas 95:91, Aris TT Bank – Tau Ceramica 69:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!