Nogomet

Taylor: "Bit ću sretan kad se Eduardo vrati"

Marin Vuković • petak, 29.02.2008.

Po prvi put nakon što je našem reprezentativcu Eduardu da Silvi teškim prekršajem uništio snove o nastupu na Europskom prvenstvu, za medije je progovorio Martin Taylor i uz želje za što bržim oporavkom priznao kako mu je proteklih nekoliko dana bilo izrazito teško...

Iako je od prvoga dana tvrdio kako u nesretnom prekršaju nije bilo nikakve namjere, što su kasnije potvrdili i sam Eduardo da Silva i naš izbornik Slaven Bilić, Martin Taylor je samo jednom sekundom nepažnje postao jednim od glavnih negativaca u Hrvatskoj, ali i šire. On i njegova obitelj proteklih su dana primili nekoliko prijetnji smrću od strane gnjevnih navijača Arsenala, što je i potvrđeno iz nogometnog kluba Birmingham. Nakon tjedna kojeg bi sasvim sigurno svi željeli zaboraviti, Taylor je dao izjavu britanskom listu The Independent i izrazio želju za što bržim Eduardovim povratkom.

"Bila je to grozna ozljeda", priznao je. "Kada se Eduardo vrati na teren i prvi put zatrese mrežu, mislim da ćemo se svi osjećati puno bolje. Bit ću vrlo sretan onoga dana kad ga ponovno vidim u dresu Arsenala i hrvatske reprezentacije i kad ponovno počne postizati pogotke."

"Ima ljudi koji sve ovo vide drukčije. Primiti prijetnje smrću nikada nije ugodno i mojoj je obitelji bilo vrlo teško cijeloga tjedna", dodao je.

Eduarda je pokušao posjetiti još u subotu poslijepodne, no kako se oporavljao od tek obavljenog kirurškog zahvata to tada nije bilo moguće. Već sljedećeg jutra vratio se u bolnicu Selly Oak i po prvi put popričao s našim reprezentativcem. Priznaje da nije znao kako će Eduardo reagirati. "Posjetio sam ga u subotu, ali se nažalost još oporavljao od operacije, pa sam se vratio u nedjelju i bilo mu je vrlo drago što me vidi."

"Bio sam svjestan da me možda neće htjeti vidjeti, što bi također bilo razumljivo zbog traume kroz koju je prošao. Kroz jezičnu barijeru ipak smo uspjeli komunicirati, rekao sam mu da to nisam htio učiniti i da se nadam njegovom što bržem oporavku. Razumio me i kimnuo glavom. Bilo mi je jako drago da smo mogli porazgovarati, on je očito vrlo jak čovjek."

"Proteklih dana vidio sam u novinama Eduardove izjave da bi bio sretan kad bih ga posjetio i to bih stvarno htio učiniti", dodao je na kraju Taylor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!