Nogomet

Derbi u Torinu, Milan traži pobjedu

Ivana Spahija • petak, 29.02.2008.

26. kolo Serie A donosi nekoliko zanimljivih dvoboja. Derbi kola odigrat će Juventus i Fiorentina, a Viole bi se u slučaju pobjede našle samo bod iza Stare dame. Nakon nekoliko tjedana suše, Milan će protiv Lazija pokušati ostvariti vrijednu pobjedu. Roma kod kuće dočekuje nezgodnu momčad Parme, a vodeći Inter odlazi na gostovanje kod Napolija...

Nakon remija protiv Rome u derbiju 25. kola, Inter u ovom kolu odlazi na gostovanje kod Napolija. Vodeća momčad prvenstva u Napulj dolazi znatno oslabljena, zbog ozljeda će izostati neki ključni igrači. Inter će tako biti bez Brazilca Maxwella, koji je u susretu protiv Rome ozlijedio lijevi gležanj. Neće biti ni Samuela te Cordobe, koji imaju problema s ozljedama koljena, a susret protiv Napolija propustit će i kartonirani Burdisso.

Utakmicu će propustiti veznjaci Cesar i Dacourt, a upitni su i napadači Zlatan Ibrahimović te Julio Cruz, koji se nisu potpuno oporavili od ozljede koljena, odnosno bedra. Napoli je u prošlom kolu doživio gostujući poraz od Genoe (2:0), pa su domaćinima potrebni bodovi koji bi im vratili samopouzdanje, ali koji bi ih pogurali na gornji dio ljestvice. Kod domaćina će od igrača iz početnih 11 nedostajati jedino kartonirani Domizzi.

Roma će, nakon propuštene pobjede nad Interom u derbiju, u ovom kolu na Olimpicu ugostiti Parmu. Vukove uskoro očekuje dvoboj s Real Madridom u susretu Lige prvaka, a Parma bi im mogla poslužiti kao "generalna proba" za taj nastup. Ipak, trenutno 14. momčad prvenstva nije lak plijen za Romu. Parma već dva kola ne zna za poraz. Nakon podjele bodova s Torinom u susretu 24. kola (4:4), momčad Igora Budana je u prošlom kolu na domaćem terenu iznenađujuće svladala Udinese (2:0).

Što se tiče sastava, kod Rome će nedostajati Mexes, koji je u susretu protiv Intera zaradio crveni karton te ozlijeđeni Casetti, koji će zbog problema s ramenom vjerojatno biti odsutan još barem tri tjedna. Dobra vijest za Romu je ta da se vraćaju Juan i Mancini, dok je još uvijek upitan nastup ozlijeđenog Cristiana Panuccija. Gosti bi na Olimpico trebali istrčati u punom sastavu, a naš Igor Budan bi susret trebao započeti među početnih 11.

Milan u ovom kolu na San Siru dočekuje Lazio. Nekad je utakmica između ova dva kluba predstavljala jedan od najjačih derbija lige, ali ove sezone ni jedan ni drugi klub ne blistaju u domaćem prvenstvu. Milan je doduše u nešto boljoj situaciji, trenutno je na petom mjestu na ljestvici, dok je Lazio tek na 12. mjestu. Rossoneri traže izlaz iz krize u kojoj već tri kola ne znaju za pobjedu. Milan je u posljednja tri kola ostvario tri remija, a Lazio je u susretu posljednjeg kola uspio izvući minimalnu pobjedu protiv Reggine, i to s bijele točke.

Carlo Ancelotti i dalje muku muči sa sastavljanjem momčadi koja bi započela susret. Na San Siro neće istrčati Kaka, koji ima problema s koljenom, a neće biti ni ozlijeđenih Alessandra Neste i Dide te kartoniranog Favallija. Dario Šimić ne konkurira za ovaj susret. Kod Lazija, vraća se Behrami, a gosti iz Rima najviše se pouzdaju u Bianchija, koji im je u utakmici protiv Reggine donio pobjedu pogotkom s bijele točke.

Derbijem ovog kola mogao bi se nazvati susret trećeplasiranog Juventusa i njegove pratilje Fiorentine. Stara dama je u susretu 25. kola podijelila bodove s Torinom, a Fiorentina je teškom mukom uzela minimalnu pobjedu Livornu. Kod Juventusa se vraćaju dvojica vrlo važnih igrača. David Trezeguet, koji je dva tjedna bio odsutan zbog gripe, spreman je za susret s Fiorentinom, a vraća se i suspendirani Zanetti. Susret će zbog kartona propustiti Nedved i Chiellini. Viole na gostovanje dolaze bez ozlijeđenog Adriana Mutua, glavne karike igre momčadi iz Firenze, a upitan je nastup veznjaka Semiolija i Liveranija.

Genoa u ovom kolu odlazi na Sardiniju na gostovanje kod Cagliarija. Momčad iz Genove je u susretu 25. kola kod kuće došla do pobjede nad Napolijem, dok je Cagliari s minimalnih 1:0 poražen na gostovanju u Sieni. Genoa je trenutno na visokom osmom mjestu na ljestvici sa samo bodom zaostatka za šestoplasiranim Udineseom, dok je Cagliari i dalje posljednji, bez mnogo šanse za spas od ispadanja. Naš Ivan Jurić trebao bi se naći u početnom sastavu Genoe.

Genoin gradski rival Sampdoria u ovom kolu na domaćem terenu dočekuje Torino. Gosti će biti bez našeg Saše Bjelanovića koji je odsutan zbog ozljede. Zanimljiv susret odigrat će Udinese i Atalanta. Udinese na Friuliju dočekuje goste iz Bergama, koji se nalaze za petama momčadi iz Udina. Domaćini su već nekoliko tjedana suočeni s krizom rezultata, dok Atalanta bilježi i više nego dobre rezultate. U posljednjem kolu je momčad iz Bergama kod kuće nadigrala Sampdoriju s 4:1. Livorno našeg Darija Kneževića kod kuće dočekuje Cataniju, a sastaju se još Reggina i Palermo te Empoli i Siena.

Serie A, 26. kolo:

Subota, 01.3.2008.:
Roma - Parma 18 h
Milan - Lazio 20.30 h

Nedjelja, 02.3.2008., 15 h:
Udinese - Atalanta
Livorno - Catania
Juventus - Fiorentina
Cagliari - Genoa
Reggina - Palermo
Empoli - Siena
Sampdoria - Torino
Napoli - Inter 20.30 h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!