Tenis

I petom Talijanu prisjelo klađenje

Maja Giljanović • subota, 01.03.2008.

Federico Luzzi peti je igrač i to peti Talijan kojeg je u antikorupcijskoj istrazi lansiranoj prije sedam mjeseci nakon sumnjivih okolnosti Davidenkova poraza od Vassallo-Arguella čelništvo ATP-a oglobilo i suspendiralo...

139. je igrač svijeta, naime, udaljen s terena sljedećih 200 dana, a ujedno mu je odrezano 50.000 eura kazne nakon što je dokazano da se 28-godišnjak u razdoblju od svibnja 2004. do travnja 2007. uplatio ukupno 273 tiketa na kojima se našlo 836 teniskih susreta. Među njima je primjerice i uplata od svega tri eura na samog sebe (nije, pak, otkriveno je li igrao tip 1 ili 2).

Luzzi, ove sezone četvrtfinalist Challengera u Beogradu, u 2008. je inače zaradio 14.638 dolara (u karijeri ukupno nekih 40.000 dolara više od pola milijuna) i peti je Talijan žrtva ATP-ovog "slanja jasne poruke da varanje i protuzakonite radnje nisu prihvatljive u svijetu tenisa" (riječi su upravitelja Svjetske teniske federacije za pravila i natjecanje Davida Bradshawa vezane za klađenje - statutom najstrože zabranjeno posljednjih pet godina).

Prvi je pojačani monitoring sumnjivaca platio Alessio di Mauro u studenom prošle godine zaradivši devet mjeseci suspenzije i 60.000 dolara kazne, u prosincu su, pak, pali Daniele Bracciali i Potito Starace (u međuvremenu odradio svoja dva i pol mjeseca), a početkom veljače 100 dana i 35.000 je dosuđeno i Giorgiju Galimbertiju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!