Tenis

Pennetta po drugi put najbolja u Acapulcu

Maja Čeko • nedjelja, 02.03.2008.

Talijanka Flavia Pennetta po drugi put je osvojila naslov u 185 tisuća dolara vrijednom WTA turniru u Acapulcu i svoj ukupno šesti naslov u karijeri. Mlada Alize Cornet morala se zadovoljiti drugim mjestom i činjenicom da je ovo bilo njeno prvo finale u karijeri...

Prva nositeljica i 30. igračica svijeta, Pennetta, već je u prvom setu pokazala da nije slučajno po peti put za redom u finalu Acapulca. Tri puta oduzela je Francuskinji servis ne dopuštajući joj tako da osvoji niti jedan gem u prvom setu.

Iako se činilo da će iskusna Talijanka vrlo brzo privesti meč kraju, Cornet se vratila u igru. Obje su se tijekom drugog seta trudile zadržati svoj servis, ali kao pobjednica iz ovog seta ipak je izašla Cornet sa rezultatom 6:4 i tako otvorila treći set. Pennetta se u sljedećem setu pribrala i prepustila svojoj protivnici tek jedan gem i tako nakon 1 sata i 38 minuta osvojila svoj šesti naslov karijere i drugi ove sezone nakon pobjede u Vina del Maru.

Penneta je izjavila kako je zadovoljna kako se vratila u igru nakon što je izgubila koncentraciju u drugom setu. Mladu Francuskinju opisala je kao protivnicu koju je bilo vrlo teško pobijediti.

Alize Cornet tek je drugi put igrala u Acapulcu i u oba puta Pennetta je bila ta koja ju je zaustavila. Iako je uspjela uzeti jedan set Talijanki, priliku za osvetu morat će tražiti neki drugi put.

U konkurenciji parova dobitna je bila španjolska kombinacija Nuria Llagostera i Maria Jose Martinez koje su u sat i devet minuta u dva seta uspjele svladat češki dvojac Ivetu Benesovu i Petru Cetkovsku.

Nakon što su izbacile prve nositeljice Pennettu i Camerin, češki dvojac nije uspio u meč ući dovoljno spreman što je rezultiralo glatkom pobjedom Španjolki od 6:2, 6:4. Llagostera i Camerin su u Acapulcu naslijedile svoje sunarodnjakinje i prošlogodišnje pobjednice Arantxu Parra i Lourdes Dominguez.

WTA Acapulco, finale:

Pennetta (Italija, 1.) – Cornet (Francuska, 2.) 6:0, 4:6, 6:1

WTA Acapulco, parovi, finale:

Llagostera/Martinez (Španjolska/Španjolska) - Benesova/Cetkovska (Češka/Češka) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!