Rukomet

Hypo i Györi u polufinalu

Ivan Ambroš • nedjelja, 02.03.2008.

Jedine dvije neporažene ekipe Lige prvakinja su osigurale polufinale. I to dva kola prije kraja četvrtfinalnog dijela. Viborg, vodeća ekipa najjače europske lige i najskuplji klub Europe, i kod kuće je morao kapitulirati protiv austrijskih prvakinja. Nakon četiri godine apsolutne dominacije u elitnom natjecanju za rukometašice, danski je ženski rukomet na koljenima...

Nűrnberg je ovaj put imao pretešku zadaću. Zaustaviti jednu od dvije neporažene ekipe Lige prvakinja nije pošlo za rukom ni puno jačim sastavima od njemačkih prvakinja. Stoga nije ni čudo da su domaće rukometašice poražene s 25:36 (13:18). Györi su još jednom predvodile Görbicz s 12 i Bradeanu s devet golova. Popluharova je za Njemice zabila šest puta.

U drugom susretu prve skupine, Lada Togliatti je došla do važne pobjede protiv oslabljenog Oltchima. Pred 2200 svojih navijača ekipa Alexeya Gumyanova je slavila s 30:27 (16:14). Ruskinje su do pobjede predvodile Nykityna sa šest i Davydenko i Mocsalina s po pet golova. Rumunjkama nije puno pomoglo ni osam golova Stance, ni šest golova Luce.

Dva kola prije kraja četvrtfinalnog dijela Lige prvakinja, Györi je s osam bodova i teoretski osigurao polufinale, dok je praktično osigurao i prvo mjesto u skupini. Lada Togliatti sa četiri boda i Oltchim Valcea s tri će nastaviti borbu za drugo mjesto u skupini, dok se šanse Nűrnberga za polufinale svode samo na teoriju.

Liga prvakinja, skupina 1, 4. kolo:
Nűrnberg – Györi 25:36
Lada Togliatti – Oltchim Valcea 30:27

Kraj danske dominacije

Slagelse je kod kuće izgubio od Zvezde Zvenigorod 20:27 (9:16). Gošće su odmah povele sa 7:4, a tijekom susreta imale su i devet golova prednosti, tako da pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Polenova je za Ruskinje zabila sedam golova, dok je na drugoj strani crnogorska reprezentativka Maja Savić šest puta zatresla mrežu za Slagelse.

U posljednjem susretu četvrtog kola sastali su se Viborg i Hypo. Po drugi put je slavila ekipa Andrasa Nemetha, i to uvjerljivim rezultatom 32:27 (13:11). Austrijanke su odmah povele s 2:0 i vodile tijekom cijelog susreta. Ponajviše zahvaljujući Bojani Popović Viborg je uspio par puta izjednačiti, međutim ništa više od toga.

Englert je bila izvrsna na golu, a Aćimović i Piedade su zabile po sedam golova, isto koliko je zabila i najbolja igračica u redovima danske ekipe – crnogorska reprezentativka Bojana Popović.

Austrijski Hypo je s maksimalnim učinkom od osam bodova osigurao polufinale, a najvjerojatnije će biti i prvi u svojoj skupini. Za ulaz među četiri najbolje europske ekipe još će se boriti Zvezda Zvenigorod i Viborg koji imaju po četiri boda. Slagelse je još u prošlom kolu izgubio svaku šansu za plasman u polufinale. Aktualne europske prvakinje su posljednje u skupini, bez bodova i bez šanse za obranom naslova.

Sudeći po lošim igrama i lošim rezultatima Slagelsea i Viborga, moglo bi se lako dogoditi da po prvi put nakon šest godina niti jedan od danskih predstavnika ne vidi polufinale Lige prvakinja. Posljednje četiri godine trofej su osvajale samo danske ekipe. Da li je Hypo s dvije uvjerljive pobjede protiv najbolje danske ekipe najavio kraj dominacije danskog ženskog rukometa?

Liga prvakinja, skupina 2, 4. kolo:
Slagelse – Zvezda Zvenigorod 20:27
Viborg – Hypo 27:32

Liga prvakinja - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Nürnberg25:36Győri Audi ETO KC
Lada Togliatti30:27Oltchim
1Győri Audi ETO KC 6184:165+198
2Lada Togliatti 6179:181-28
3Oltchim 6188:168+207
4Nürnberg 6163:200-371

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!