Tenis

Sanda puca na veliko

Ivor Krapac • nedjelja, 02.03.2008.

Nakon što se vratila na teniske terene nastupom na dva manja, 10.000 $ vrijedna ITF turnira, Sanda Mamić spremna je zaigrati na WTA Touru prvi put nakon rujna 2005...

Sanda je toga mjeseca zaustavljena u prvom kolu Portoroža, a u međuvremenu se borila s bakterijom u ručnom zglobu koja je čak prijetila okončanjem karijere. No, na svu sreću, povratak se ipak dogodio i idućeg tjedna očekuje je izazov u Indiji.

Ljevoruka Zagrepčanka će 20-ak dana prije proslave 23. rođendana nastupiti na 600.000 $ bogatom WTA turniru u Bangaloreu, uz ulazak u glavni ždrijeb zahvaljujući zaštićenom renkingu. U doba svog posljednjeg meča na WTA Touru, u Portorožu, bila je među 100 na svijetu, a potom se dogodila duga stanka, s propuštenom kompletnom 2006. i povratkom tek u rujnu prošle godine na ITF turniru u Brčkom, kad ju je u osmini finala svladala Slovenka Diana Nakič.

Prva prepreka u Indiji donosi ogled s Yung-Jan Chan s Kineskog Tajpeha, 64. na svijetu, igračicom koju ponajviše pamtimo po neuspješnom nastupu u porazu njene reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu II Fed Cupa prošlog ljeta u Splitu.

Ukoliko iznenadi Chan, Sandu bi u osmini finala dočekao još jači izazov. Išla bi na prvu nositeljicu Jelenu Janković, četvrtu na svijetu, koja je slobodna na startu turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!