Nogomet

Oštro po Belenensesu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 03.03.2008.

Disciplinska komisija Portugalskog nogometnog saveza kaznila je prvoligaša iz Belenensesa oduzimanjem ukupno šest bodova zbog uvrštavanja u momčad igrača koji po Fifinim propisima nije smio nastupiti...

Ove zime povratnik u dres u kojem je u sezoni 2005./'06. odigrao 26 utakmica i zabio 17 pogodaka, kamerunski reprezentativac Albert Meyong je, naime, u razdoblju od 1. srpnja do 31. lipnja promijenio dva kluba i u trećem, lisabonskom, dojučer osmoplasiranom, a po novom 11. klubu BWin Lige, nije imao pravo ove sezone profesionalno zaigrati.

Tužibabe, pak, iz Navala, koji su u spornom susretu odigranom 13. siječnja poraženi s 2:1 golom iz penala upravo Meyonga, s tri za zelenim stolom osvojena boda skaču na korak do (12.) i, čini se, rješavaju se briga oko eventualne borbe za opstanak (Pacos de Ferreiri, naime, bježe punih sedam bodova).

Belenenses, kojeg inače večeras očekuje gostovanje kod pretposljednjeg Pacosa, ima pravo na žalbu, ali sporni Meyong, od lanjskog srpnja igrač Levantea i Albacetea, sasvim sigurno nije u kombinacijama trenera Jorgea Jesusa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!