Košarka

Cabezas junak, Kus najbolji strijelac

Kristian Hohnjec • srijeda, 05.03.2008.

Unicaja je na dramatičan način stigla do esencijalne pobjede u borbi za četvrtfinale Eurolige. Rekovalescent Carlos Cabezas ubacio je svoje prve i jedine poene na utakmici u posljednoj sekundi za pobjedu nad Barcelonom 62:61. Davor Kus bio je najefikasniji igrač domaćina...

Veliki dvoboj odigrale su Unicaja i Barcelona, a upravo bi ishod njega mogao biti odlučujući u borbi za mjesto u četvrtfinalu. Na rasplet smo čekali do posljednjih sekundi, da bi se kao junak ponovno pokazao španjolski reprezentativac Carlos Cabezas.

Nakon što je Jaka Lakovič (16 koševa) pogodio oba slobodna bacanja, Unicaja je imala napad uz vodstvo 60:59 29 sekundi sekundi prije kraja. Međutim, Jiri Welsch se prerano zaletio pod koš gdje ga je dočekala blokada Ersana Ilyasove. Trener domaćina Scariolo potom se odlučio na fauliranje Lakoviča, a Slovenac 12.5 sekundi prije isteka vremena donosi vodstvo Kataloncima - 60:61.

Za posljednji napad u igru je ušao nedovoljno oporavljeni Cabezas, koji se dotad nije upisao u strijelce. No, upravo je iskusni španjolski reprezentativac bio čovjek odluke. Probio je Ackera te preko Ilyasove uz pomoć obruča ubacio težak šut s dva metra za konačnih 62:61 0.2 sekunde prije kraja.

Davor Kus s 15 poena uz skok i asistenciju za 22 minute bio je najbolji strijelac domaćina. Mario Kasun opet se mučio s osobnim pogreškama, naš centar za 12 minuta upisao je šest poena, tri skoka, asistenciju i četiri osobne pogreške.

Euroliga, skupina G, 4. kolo: Unicaja - Barcelona 62:61.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!