Rukomet

Božić nokautirao Valladolid

Ivan Ambroš • četvrtak, 06.03.2008.

U unaprijed odigranim susretima 21. kola španjolskog prvenstva slavili su domaćini. Glavna vijest je trebala biti hrvatski derbi u kojem je Portland kod kuće savladao Ademar Leon. Međutim, Vladimir Božić je s 22 obrane zaustavio Valladolid i postao junak večeri, a njegov Teucro senzacija kola...

Iznenađenje koje je zasjenilo derbi Portlanda i Ademar Leona, priredio je Teucro porazivši Valladolid 31:28 (17:12). Svi koji prate Asobal ligu već mogu pretpostaviti koga se treba pozvati na odgovornost za ovako čistu pobjedu nad favoriziranim gostima. Ime krivca je Vladimir Božić. Hrvatski je vratar još jednom zagorčao život svojim protivnicima. Ovaj put s 22 obrane i impresivnih 45% obranjenih lopti.

24-godišnji Splićanin od početka sezone drži visoku formu. Trenutno dijeli drugo mjesto na listi najboljih vratara Asobal lige, s 258 obranjenih udaraca i postotkom obrana od 34%. Ispred njega je samo vratar Valladolida i španjolski reprezentativac Jose Manuel Sierra. Vrijedi spomenuti da je Božić baš u direktnom susretu sa Sierrom pokazao kako se čuva mreža. Za razliku od Božića, najbolji je vratar španjolskog prvenstva, u direktnom ogledu ostao na skromnih sedam obrana i 22%.

Barcelona je još u utorak odradila svoju prvenstvenu obavezu. Teka Cantabria je u katalonskoj prijestolnici poražena s 38:29 (19:16). Damjan Blečić s osam i Umberto Brajković sa sedam golova predvodili su listu strijelaca, dok su glavni topnici kod Katalonaca bili Iker Romero i Demetrio Lozano s po šest golova. Naš Venio Losert je zabilježio osam obrana (33%).

Ciudad Real se ponovo pokazao kao loš domaćin i Granollers je poslan kući praznih ruku. Ekipa iz Manche ovaj je put pobijedila s 34:22 (19:13). Olafur Stefansson uspješno odrađuje posao i za sebe i za ozlijeđenog Petra Metličića. Ovaj je put zabio deset golova, dok je za goste Raul Campos zabio sedam puta. Arpad Šterbik se nakon ozljede vratio sa solidnih 19 obrana.

Hrvatski derbi Portlandu

Portland San Antonio je još jednom dokazao da bodovi rijetko odlaze iz Pamplone. U derbiju kola u kojem je sudjelovalo čak pet Hrvata, slavili su domaćini. Gost je bio Ademar Leon, a konačni rezultat 35:30 (18:12). Portland je ovom pobjedom zamjenio mjesto s Ademar Leonom na tablici i sada je treći.

Već na samom početku domaćini su odlučili pokazati tko je gazda u Pamploni. Tomas Svensson je briljirao na golu, a Ivano Balić zabio za 7:3 i natjerao Jordija Riberu da već u 11. minuti zatraži time-out. Ni to nije pomoglo njegovoj ekipi, koja je u drugom poluvremenu gubila i s devet golova razlike. Do kraja su ipak uspjeli smanjiti zaostatak na pet golova i konačnih 35:30.

Zvijezda večeri je bio Svensson s 20 obrana (44%). Prvi strijelac susreta je bio Carlos Ruesga s osam golova. Ivano Balić je iz jednog pokušaja zabio jedan gol, dok se Davor Dominiković istakao u svojim obrambenim zadacima. Na drugoj strani ni Tonči Valčić nije bio u prilici za postizanje pogotka, ali je zato Mirko Alilović zabilježio osam obrana (38%).

Asobal liga, 21. kolo:
Teucro – Valladolid 31:28
Ciudad Real – Granollers 34:22
Barcelona – Teka Cantabria 38:29
Portland San Antonio – Ademar Leon 35:30
Algeciras – Arrate (igraju u subotu)
Naturhouse – Aragon (igraju u subotu)
Keymare Almeria – Antequera (igraju u subotu)
Torrevieja – Octavio Pilotes Posada (igraju u subotu)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!