Tenis

Znak "stop" četvrte na svijetu

Ivor Krapac • četvrtak, 06.03.2008.

Sanda Mamić nije mogla dalje od osmine finala na svom povratničkom WTA turniru, u indijskom Bangaloreu. Sandu je među posljednjih 16 nadjačala vodeća nositeljica, Srpkinja Jelena Janković, četvrta tenisačica svijeta...

Jednako uvjerljivo kao što je slavila na startu protiv Yung-Jan Chan, Sanda se oprostila u osmini finala protiv prvopostavljene srpske igračice, s tek četiri osvojena gema, 6:2 i 6:2 u suparničinu korist. Janković, koja je bila slobodna u prvom kolu, nije se dala iznenaditi na putu do četvrtfinalnog ogleda s Kineskinjom Zi Yan.

Sanda je krenula dobro u oba seta, s ranim vodstvom u prvom i drugom, ali nije izdržala jednako kvalitetno i u nastavku. Nakon što je gubila s 2:1 u obje dionice, prvopostavljena 23-godišnjakinja iz Beograda je s po pet uzastopnih osvojenih gemova riješila meč bez većih poteškoća.

Janković će se za proboj u polufinale boriti sa Zi Yan, koja je ovog četvrtka bila još nijansu uvjerljivija u osmini finala, sa 6:2 i 6:1 protiv Ukrajinke Olge Savčuk.

Sanda, pak, može biti zadovoljna prolaskom prvog kola na svom prvom WTA turniru od kraja rujna 2005. i nastupa u Portorožu. Do ovotjednih 6:2 i 6:2 na startu protiv Chan, svoju posljednju pobjedu u glavnom ždrijebu na WTA Touru upisala je potkraj kolovoza 2005. u Budimpešti, kad je Španjolka Conchita Martinez Granados u prvom kolu arhivirana sa 7:5 i 6:4.

U četvrtak smo doznali još jedan četvrtfinalni par, sa sudarom druge nositeljice Venus Williams i sedmopostavljene Vere Zvonareve. Venus se sa 6:2, 6:7(6) i 6:2 obračunala s Kineskinjom Shuai Peng, dok je Zvonareva otišla dalje bez gubitka seta, sa 7:6(5) i 6:1 protiv rumunjske kvalifikantice Agnes Szatmari.

WTA Bangalore, 6.3.2008., osmina finala: Janković (Srbija, 1) - Mamić (Hrvatska) 6:2, 6:2, Z. Yan (Kina) - Savčuk (Ukrajina) 6:2, 6:1, Zvonareva (Rusija, 7) - Szatmari (Rumunjska, Q) 7:6(5), 6:1, V. Williams (SAD, 2) - S. Peng (Kina) 6:2, 6:7(6), 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!