Košarka

Maccabijev veliki korak unatrag

Tomislav Globan, Ivana Spahija • četvrtak, 06.03.2008.

Domaćim porazom od Olympiacosa, Maccabi je "poništio" svoju veliku pobjedu nad Realom prošlog tjedna i plasman u četvrtfinale Eurolige ponovno doveo u pitanje. Na drugom kraju Europe, u Kaunasu je Real Madrid svladao Žalgiris i došao na korak od plasmana među osam najboljih...

Maccabi - Olympiacos 82:87

Maccabi je na parketu Nokia Arene prokockao utakmicu koju je kontrolirao više od 30 minuta. U posljednju dionicu Izraelci su ušli s 10 koševa prednosti (71:61), no Olympiacosova vanjska linija nizom trica vraća rezultat u egal i četiri minute prije kraja izjednačava na 76:76. Maccabi više nije imao rješenja u napadu, zaredale su pogreške, dok im je s druge strane nerješiva enigma bio Lynn Greer. Upravo je Amerikanac mirnom rukom u samoj završnici pogađao ključna slobodna bacanja, a kako odgovora s druge strane nije bilo (Bluthenthal i Garcia promašili trice), Olympiacos je došao do pobjede koja ih stavlja u ravnopravan položaj u borbi za četvrtfinale.

Spomenuti Greer ujedno je i najbolji igrač utakmice s 27 poena i šest asistencija (slobodna bacanja 8/8), dok je kod domaćih najviše ubacio Bluthenthal (19 poena od čega pet trica). Nikola Vujčić na parketu je proveo 18 minuta i nije blistao. Ubacio je šest poena (šut iz igre 2/7), prikupio pet skokova i asistencija, ali i promašio neka važna slobodna bacanja u završnici.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Žalgiris - Real Madrid 69:83

Nakon posrtanja protiv Maccabija u Tel Avivu, košarkaši Real Madrida u ovom su se kolu vratili starim stazama pobjeđivanja i na gostovanju u Kaunasu svladali momčad Žalgirisa rezultatom 69:83. Druga četvrtina ponudila je prijelomni dio utakmice u kojem su košarkaši Reala pobjegli domaćinima na 14 poena prednosti (30:44 nakon 20 minuta).

Odmor kao da je koristio košarkašima Žalgirisa koji su se razgirali u trećoj četvrtini. Domaćini su, ponajviše zahvaljujući Goranu Juraku i našem Marku Popoviću, sredinom treće četvrtine uspjeli smanjiti zaostatak na samo pet poena (51:56). No, gosti su u samo dvije minute praktički riješili susret te tricama Bullocka i Tuncerija završili treću četvrtinu pri +12 (53:65). U posljednjih deset minuta košarkaši Reala rutinirano su održavali razliku i ostvarili pobjedu s konačnih 14 poena prednosti.

Iz redova Žalgirisa, najučinkovitiji je bio naš Marko Popović, koji je za 20 minuta provedenih na parketu ubacio 18 poena kojima je pridodao i tri asistencije. Damir Markota je u sedam minuta na parketu ubacio pet poena za domaću momčad, uz tri skoka. Pobjedi Reala najviše je pridonio raspoloženi Felipe Reyes s 18 postignutih poena.

Top 16, skupina F, poredak nakon 4. kola:
1. Real Madrid 3-1
2. Maccabi 2-2
3. Olympiacos 2-2
4. Žalgiris 1-3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!