Košarka

Panathinaikosu druga pobjeda

Kristian Hohnjec • četvrtak, 06.03.2008.

Pobjedom nad Efesom na svom parketu u drugom susretu četvrtog kola skupine D Eurolige Pananthinaikos je povećao izglede za prolaz u četvrtfinale. Ni Turci još uvijek nisu bez šansi, posebno iz razloga što su izgubili s manjom razlikom od one s kojom su slavili u Istambulu protiv istih protivnika...

Jučerašnja pobjeda Partizana povećala je pritisak na leđa i Panathinaikosa i Efesa, a posebno je nezgodna situacija bila za momčad iz Atene kojoj bi eventualni domaći poraz značajno zakomplicirao život. Imperativ pobjede bio je vidljiv u igri košarkaša Željka Obradovića, pogotovo u uvodnom dijelu kada su gosti na krilima Scooniea Penna i Andrea Hutsona odjurili do prednosti 16:6. Do prvog vodstva Pao je stigao početkom druge četvrtine koševima Demosa Dikoudisa za 24:23, no Turci zahvaljujući sjajnom Hutsonu na veliki odmor odlaze s prednošću 38:31.

Odličnom igrom u nastavku domaćini ponovno preokreću rezultat i dolaze do 54:46, no odgovor Efesa stiže u obliku serije 12:0 za 54:58. Tada se razgoropadio Mike Batiste koji je inicirao niz Panathinaikosa od osam uzastopnih koševa, a Dikoudis i Vassilis Spanoulis svojim su pogocima potvrdili pobjedu. Iako će konačnih 74:65 dati više razloga za zadovoljstvo domaćinima, Efesu ostaje utjeha da će u slučaju jednakog broja bodova s Grcima imati bolju koš razliku, s obzirom da su u Istambulu slavili s deset pogodaka razlike.

Batiste je bio prvo ime u redovima “Zelenih” s 20 pogodaka, Spanoulis je dodao 15, a Dikoudis 12. Andrija Žižić je u sedam i pol minuta provedenih na parketu postigao dva poena i izgubio jednu loptu, dok Nikša Prkačin nije ni ulazio u igru. Hutson je ubacio 21 poen uz osam skokova za momčad Efesa, kojoj je roster značajno oslabio nakon otkaza trojici igrača koji nisu htjeli otputovati u Beograd prošlog tjedna.

Panathinaikos s omjerom 2-2 zajedno s Partizanom gleda u leđa Montepaschiju koji ima pobjedu više. Efes Pilsen je i dalje na začelju poretka skupine D s jednom pobjedom i tri poraza.

Skupina D, četvrto kolo, 6. ožujka 2008.: Panathinaikos – Efes Pilsen 74:65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!