Nogomet

Video: Kranjčarov dodir presudio Manchester Unitedu

Marin Vuković • subota, 08.03.2008.

Koliko nogomet može biti okrutna igra na vlastitom su primjeru danas saznali igrači Manchester Uniteda. Iako su u utakmici protiv Portsmoutha dominirali tijekom svih 90 minuta i propustili bezbroj prilika, jedan dodir Nike Kranjčara Portsmouthu je donio jedanaesterac i igrača više...

Prognoze kako bi upravo Niko Kranjčar mogao biti igračem odluke na Old Traffordu pokazale su se točnima. Iako je čak 75 minuta igrao samozatajnu ulogu i bio žrtvom obrambene taktike Harryja Redknappa, dočekao je svoj trenutak i jednim dodirom odveo Portsmouth u polufinale FA kupa.

Zaista je nevjerojatno koliko su prilika igrači Uniteda promašili u današnjoj utakmici. Portsmouth se na Old Trafford prije svega došao braniti te pokušati novu utakmicu odvesti na svoj Fratton Park, a na kraju su izborili i više od planiranog. Iz prvog poluvremena koje je proteklo u dominaciji domaće momčadi izdvojit ćemo udarac Kranjčara sličan onome koji je na Wembleyu prevario Scotta Carsona, no na mjestu je bio Edwin van der Sar. Sve ostalo pripalo je Unitedu, pa i najizglednija prilika u 19. minuti kada je s gol crte udarac Carlosa Teveza izbacio Glen Johnson.


Asistencija Kranjčara i pogodak Muntarija

U poluvremenu je United ostao bez svoga vratara, kojega je zbog ozljede zamijenio Tomasz Kuszczak, što se kasnije pokazalo vrlo bitnim trenutkom. United je u valovima stizao pred vrata Davida Jamesa, ali niti jedna lopta nije htjela u mrežu. Redom su sjajne prilike promašivali Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Carlos Tevez, a najveću je propustio Michael Carrick čiji udarac je ponovno zaustavljen na samoj gol-crti.

Trenutak odluke zbio se 15 minuta prije kraja. David James je ispucao dugu loptu prema Kranjčaru, a ovaj sjajnim dodavanjem između dvojice Unitedovih igrača pronašao Milana Baroša kojeg u stopostotnoj prilici ruši Kuszczak. Sudac dosuđuje najstrožu kaznu i isključuje Unitedova vratara, što je značilo da će vratarske rukavice morati preuzeti netko od igrača domaće momčadi. Odgovornost je preuzeo kapetan Rio Ferdinand, no udarac Sulleya Muntarija bio je točan i odveo Portsmouth do prve pobjede na Old Traffordu u 74 godine i plasmana u polufinale FA kupa.

FA kup, četvrtfinale, 08.03.2008:
Manchester United - Portsmouth 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!