Tenis

Serena ponovno glavna u obitelji

Ivor Krapac • nedjelja, 09.03.2008.

Nakon dva uzastopna poraza od starije sestre i poravnanja na 7-7 u ukupnom međusobnom omjeru, Serena Williams vratila je prednost u ogledima s Venus na svoju stranu. Dogodilo se to u izjednačenom polufinalu WTA turnira u Bangaloreu, a Sereni je pobjeda osigurala nedjeljnu borbu za titulu protiv Patty Schnyder...

Veliki susret sestara Williams ovog je puta opravdao očekivanja barem što se rezultatske zanimljivosti tiče, a nisu svi bili takvi. Ovaj je okončan sa 6:3, 3:6 i 7:6(4) u Sereninu korist, uz nekoliko šansi za nešto brži prolazak u finale, ali i priliku-dvije za drugačiji rasplet. Mlađa Williams morala je dodatno raditi nakon što se kod 6:3 i 2:0, uz loptu za 3:0 u drugom setu, već činila na dobrom putu do uvjerljive pobjede, a propustila je šansu za lakši kraj i nakon vodstva od 5:3 u odlučujućem, s meč-loptom kod 5:4.

Venus je, pak, svoje prilike propustila nakon povratka u posljednjem setu. Izvukla se iz breaka minusa i kod 6:5 izborila svoju meč-loptu, nije iskoristila, da bi potom u tie-breaku pala nakon ranog mini-breaka prednosti i vodstva od 2:0. Na koncu, morala je stisnuti ruku mlađoj sestri uz čestitku za osmu pobjedu u međusobnim susretima i vodstvo od 8-7 u ukupnom omjeru.

"Atmosfera je bila odlična, s popunjenim tribinama i dosta djece u gledalištu, a mislim da je i meč bio odličan. Nisam dovršila meč na prvu meč-loptu, no drago mi je da sam kasnije ipak uspjela. Možda nismo odigrale svoj najbolji tenis, ali bile smo kompetitivne, bio je to težak meč... Nadam se da ću se stići pripremiti za nedjelju i finale", kazala je Serena nakon pobjede.

Patty Schnyder došla je do finala pobjedom u prvom subotnjem polufinalu, sa 6:3 i 6:4 protiv Kineskinje Zi Yan, koja je u četvrtfinalu iznenadila prvu nositeljicu Jelenu Janković. Protiv iskusne četvrtopostavljene Švicarke nije mogla do još jedne neočekivane pobjede, Schnyder je bila spremna za sve zamke koje je kineska tenisačica pripremila za ovaj dvoboj.

"Ostala sam koncentrirana od početka do kraja, igrala svoju igru, osjećam se zbilja dobro... Osim servisa, sve ostalo funkcioniralo je kako sam željela. Borila se do kraja i tjerala me na dosta trčanja, kad joj daš vremena, teško je kontrolirati poen, pa sam morala pritiskati do kraja", komentirala je 29-godišnja četvrta nositeljica svoj prolazak u finale.

Nedjeljni meč za titulu donosi sudar igračica koje su dosad devet puta bile na suprotnim stranama. Serena Williams vodi s 6-3, no posljednja dva dvoboja otišla su na stranu Schnyder, oba prošle godine, sa 6:3, 2:6 i 7:6(5) u četvrtfinalu Rima i Sereninom predajom pri zaostatku od 6:0 i 3:0 u prvom kolu Züricha.

WTA Bangalore, 8.3.2008., polufinale: Schnyder (Švicarska, 4) - Z. Yan (Kina) 6:3, 6:4, S. Williams (SAD, 3) - V. Williams (SAD, 2) 6:3, 3:6, 7:6(4).

Parovi, polufinale: Peng/T. Sun (Kina, 3) - Ji/S. Sun (Kina) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!