Liga prvaka - Grupa 3, 5. kolo, 09.03.2008.
SDC San Antonio
SDC San Antonio 35:27 RK Zagreb
RK Zagreb

Portland se osvetio

Ivana Strahija • nedjelja, 09.03.2008.

Croatia osiguranje nije uspjelo po drugi put u mjesec dana pobijediti Balićev Portland, no put do polufinala prestižne Lige prvaka i dalje ostaje otvoren. Žestoku borbu u Pamploni naši su rukometaši ispustili u drugom dijelu, kad je Portland imao i +8.

Susret započinje minimalnim vodstvom Portlanda, u kojem naši rukometaši love izjednačenje. U 8. minuti danski je sudački par isključio Vorija, pa nešto lakše, uz prorijeđenu obranu Španjolci odlaze na 5:3, i to uz pogodak Dominikovića, čiji je nastup bio pod znakom upitnika zbog ozljede i temperature.

Ipak, dobro pariraju Duvnjak i Kaleb, uz pomoć Vorija koji krade loptu Portlandu, pa smo opet u egalu. Drugo isključenje za CO u 13. minuti, na klupu na dvije minute odlazi Valčić, a Portland preko Ortigose i Malmagra opet imaju +2.

Slijedi još jedno isključenje u redovima Croatia osiguranja, izlazi Kaleb, a do tad neprimjetni Matošević na golu Portlanda brani sedmerac Lazarova. To Nikoliću ostavlja mjesta za +3 kod 11:8.

Taj je rezultat ipak razjario goste, proradio je blok, ali i Šola na golu. Serijom od pet pogodaka naprema svega jednog Španjolaca naši odlaze na 13:12, upisuju svoje prvo vodstvo na susretu. Tada se u susret uključuje Balić, koji u svom pravom stilu drži priključak za Zagrepčanima.

Potop Croatia osiguranja, kojeg ništa nije najavilo, stiže nakon svega par minuta drugog dijela. Na vratima San Antonia Matoševića izmjenjuje Svensson, koji mnogo bolje radi svoj posao. K tome, Dominiković, Balić i Kjelling su sigurni egzekutori pogodaka koji Portland vode na +4 kod 24:20.

Lazarov i Duvnjak nešto promašuju, nešto rješava vratar, a u petnaest preostalih minuta Croatia osiguranje sve više zaostaje, do finalnih –8 i 35:28 za domaćine. Krajnja statistika bilježi 11 obrana Šole i 13 Svenssona, te šest pogodaka Lazarova i pet Duvnjaka, koliko je kod domaćina postigao Balić.

Premda poraz nikada nije lak, Zagrepčanima svi brodovi još uvijek nisu potonuli. Naime, i dalje su drugi na ljestvici treće grupa Lige prvaka, a na bod zaostatka se nalazi Portland. Prvi je Hamburg sa sedam bodova, jednim više od naših predstavnika.

Rasplet će idućeg vikenda biti vrlo interesantan. Hamburg dolazi na megdan u Pamplonu, a naši rukometaši će u goste Flensburgu, koji više nema nikakve šanse. Ukoliko Zagrepčani osvoje oba boda, a Portland pobijedi Nijemce (za što sada ima motiva), Croatia osiguranje osvaja prvo mjesto.

Liga prvaka, 5. kolo, Grupa 3: Portland San Antonio – Croatia osiguranje 35:27 (15:15)

Liga prvaka - Grupa 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

HSV Hamburg32:30Flensburg
SDC San Antonio35:27RK Zagreb
1HSV Hamburg 6187:180+78
2SDC San Antonio 6179:172+76
3RK Zagreb 6170:177-76
4Flensburg 6176:183-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!