Zimski sportovi

Miller pred slavljem

Goran Tomičić • srijeda, 12.03.2008.

U četvrtak je na rasporedu prva utrka završnice Svjetskog kupa skijaša. Bode Miller je blizu osvajanja Velikog kristalnog globusa, a prvu priliku za konačnu potvrdu će imati u superveleslalomu, koji počinje u 9:30...

U poretku discipline Didier Cuche ima velika 83 boda prednosti ispred Grubera i samo ga teorija dijeli od osvajanja i drugog Malog kristalnog globusa u brzim disciplinama. Naslovu se možda nada i Reichelt, ali on zaostaje čak 99 bodova. U šest ovosezonskih utrka nijedan skijaš nije upisao više od jedne pobjede. Cuche je slavio u Val Gardeni, ali bio je još tri puta na postolju i potpuno zasluženo je blizu osvajanja još jednog trofeja.

Nažalost, superveleslalomsku sezonu obilježila je tragedija 27-godišnjeg Austrijanca Matthisa Lanzingera, koji je teško stradao u Kvitfjellu, a nije na vrijeme dobio adekvatnu medicinsku pomoć i liječnici su mu morali amputirati potkoljenicu.

Miller u ukupnom poretku ima 169 bodova više od Cuchea, a Raich zaostaje 264 boda. Zanimljivo je usporediti njihove ovosezonske rezultate u superveleslalomu. Naravno, najbolji je Cuche s jednom pobjedom, tri postolja i jednim plasmanom u najboljih deset. Raich je osvojio jedno postolje i četiri puta je bio u najboljih deset, a Miller ima dva postolja, ali u ostalim utrkama najbolji plasman je ostvario u Kitzbühelu osvojivši 17. mjesto. Dakle, Cuche bi u superveleslalomu mogao smanjiti prednost.

Ivica Kostelić ima pravo nastupa budući da je osvojio više od 400 WCSL bodova, ali naš najbolji skijaš ima problema s crijevnom virozom i stožer reprezentacije još nije donio odluku o nastupu. Iza Ivice je dobra superveleslalomska sezona. Osvojio je bodove u četiri od šest utrka, a briljirao je u Whistleru osvojivši osmo mjesto, ali malo je nedostajalo za plasman na postolje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!