Košarka

Ukić potopio Barcu, CSKA siguran

Kristian Hohnjec • srijeda, 12.03.2008.

Roko Leni Ukić nije briljirao u prvih 37 minuta važnog ogleda s Barcelonom, međutim u posljednje tri prometnuo se u odlučujućeg igrača donijevši pobjedu Lottomatici 68:63. Messinin CSKA potvrdio je sve bolju formu razbijanjem Kusove Unicaje...

Erazem Lorbek (16 koševa, pet skokova) izvrsno je otvorio susret te su Rimljani ponajviše zahvaljujući slovenskom reprezentativcu rano stigli do dvocifrene prednost. No nakon što su poveli 30:18 početkom druge četvrtine do kraja poluvremena tek je Gabini pogodio tricu, pa se Barcelona, shodno, uspjela vratiti na pristojan zaostatak (33:30).

Tricom Ukića domaćin je pobjegao na +8, no odlična izvedba Rogera Grimaua (21 poen, šest skokova) na ulasku u posljednjih deset minuta osigurala je prednost Kataloncima (46:50). Poslije trice Garya Neala imali su i 61:54 pet minuta prije kraja.

Tada se probuđeni Ukić pobrinuo da Lottomatica zadrži izglede za plasman u četvrtfinale. Prvo je pogodio skok-šut za 61:61, zatim pronašao Lorbeka koji je namjerno fauliran, a onda i odlučio pobjednika položivši nakon prodora za 65:61 26 sekundi prije kraja. De La Fuente i Hawkins s linije slobodnih bacanja samo su potvrdili pobjedu Rome - 68:63.

Ukić je za 24,5 minuta ubacio 11 koševa uz šut 5/8, te po jedan skok i asistenciju. Na drugoj strani Mario Kasun počeo je u petorci, ali ponovno je dobio svega 6,5 minuta za vrijeme kojih je ubacio dva slobodna bacanja uz skok i dvije izgubljene lopte.

Ranije odigrani susret u Moskvi nije bio ni približno toliko zanimljiv. CSKA je vodio od samog starta na putu do uvjerljive pobjede nad Unicajom - 93:70. Za goste Davor Kus u 18 minuta upisao je pet poena, tri skoka i asistenciju uz vrlo loš šut iz igre (1/7). Domaćina su predvodili Marcus Goree (16 koševa), Theo Papaloukas (12 poena, sedam dodavanja) i povratnik Matjaž Smodiš (14 koševa), koji polako hvata formu.

Uoči posljednjeg kola jasno je da će CSKA biti prvi u skupini, dok preostale tri momčadi imaju izglede za prolaz dalje. U najboljoj situaciji je Barcelona kojoj će, s obzirom na bolju koš razliku, eventualna pobjeda nad neopterećenim Rusima biti dovoljna. Ukoliko Katalonci ne uspiju pobijediti, u četvrtfinale će proći bolji iz ogleda Unicaje i Lottomatice u Malagi.

Euroliga, Top 16, skupina G, 5. kolo: CSKA Moskva - Unicaja 93:70; Lottomatica Roma - Barcelona 68:63.

Poredak: CSKA Moskva 4-1, Barcelona 2-3, Unicaja 2-3, Lottomatica 2-3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!