Sportaši u mreži

Hemofarm – Zadar: Osigurana druga pozicija

Sanja Čalić • subota, 15.03.2008.

Iako su u svojim rukama imali pozitivan rezultat u većem dijelu susreta, Zadrani su se u posljednjoj četvrtini ponovno doveli u situaciju da se moraju nepotrebno mučiti kako bi stigli do pobjede nad Hemofarmom, no u završnici su ipak uspjeli ostvariti željeni cilj i potvrditi drugu poziciju u regionalnoj ligi (74:83)…

Zadrani su od samog početka vrlo dobro krenuli u susret s Hemofarmom napravivši seriju 6:0, ali svojim je uzastopnim koševima Božović vrlo brzo rezultat vratio u egal. Tricama, koje su u ovom susretu bile njihovo vrlo jako oružje (7/9 u prvom dijelu), Zadar je stvarao svoju prednost čemu je pridonosio i kapetan Gečevski (16 poena, četiri skoka, četiri asistencije) ubacivši u prvoj četvrtini devet poena.

Vrlo loš šut Hemofarma tijekom prvog dijela (9/27 – 33%) dao je dodatni prostor Zadranima za sve dalje uzmicanje, a u devetoj je minuti tricom Stallwortha Zadar došao i do dotad najvećeg vodstva od plus deset (16:26) koje je zadržao do kraja prve dionice (19:29).

Serijom 12:0 Zadar je izvrsno otvorio drugu četvrtinu i tako iskoristio čak četiri minute u kojima Hemofarm nije pronalazio načina da ubaci koš (19:41). Ipak, momčad iz Vršca iz sna je u 14. minuti trgnuo Vukosavljević koji je i bio najraspoloženiji igrač Hemofarma u ovom dvoboju (28 poena, šest skokova). Do kraja se druge dionice igralo koš za koš, te je Zadar do odlaska na odmor zadržao prednost u svojim rukama (33:52).

Treću je dionicu u potpunosti obilježio Vukosavljević koji je od 17 Hemofarmovih koševa u ovoj fazi utakmice postigao čak deset. Mini serijom 5:0 Hemofarm je počeo raditi na smanjivanju svog zaostatka, no Zadrovi centri Lalić, Macura, Gečevski i Štimac ponovno su pružili vrlo dobre role, te je u njihovoj režiji bilo osam od 13 Zadrovih koševa. Iako je Hemofarm u jednom trenutku zaprijetio približivši se i na minus 13, Zadar je tricom Stipčevića na koju su se nadovezali i koševi Gečevskog i Macure ponovno pobjegao na 20 poena razlike, no četvrtinu je zaključio Marshall s pet uzastopnih koševa (50:65).

Sve do 35. minute Zadar je održavao svoju prednost, ali serijom 8:0 u koju je dvije vezane trice utkao Borisov Hemofarm se približio na samo pet poena razlike, a nastavak serije spriječio je svojim prvim koševima u drugom poluvremenu Johnson. Upravo je Borisov dvije minute prije kraja svoju momčad potpuno vratio u igru (72:76), no Zadrani, u čijim je redovima čak šestero igrača imalo dvoznamenkasti učinak, su ipak serijom 7:2 susret uspješno priveli kraju.

NLB liga, 25. kolo: Hemofarm STADA – Zadar 74:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!