Tenis

Šetnja Federera, kraj za Davidenka

Branko Barić • srijeda, 19.03.2008.

Mečevima u utorak kompletirano je i treće kolo Indian Wellsa, velikog ATP turnira iz Masters serije. Prvi nositelj i najbolji tenisač današnjice ekspresno je odradio svoj dio posla, a priča dana za tamošnje ljubitelje tenisa je velika pobjeda Mardyja Fisha protiv četvrtog nositelja...

Svjetski broj jedan, Roger Federer, u osmini finala Indian Wellsa igrat će protiv našeg Ivana Ljubičića. Švicarac se u trećem kolu prošetao protiv Francuza Nicolasa Mahuta prepustivši mu tek dva gema u 53 minute koliko je cijeli susret trajao.

"Uživam u mečevima poput ovog. Lijep je osjećaj kad ti se čini da sve možeš pogoditi i da si potpuno pročitao igru protivnika, a tako sam se ja osjećao prema kraju drugog seta", rekao je Roger nakon susreta.

David Nalbandian stigao je i do 14. uzastopne pobjede na turnirima ovog ranga. Nakon što je u drugom kolu tek nakon tie-breaka odlučujućeg seta izbacio Latvijca Ernesta Gulbisa, isto je ponovio i protiv Radeka Štepaneka. Čeh je u trećem setu pri vodstvu 5:4 servirao za meč, ali sedmi nositelj se uspio spasiti i odvući set do 13. igre gdje je slavio s 8:6. Njegov protivnik u osmini finala bit će Juan Carlos Ferrero koji je izbacio Marija Ančića.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Mardy Fish potpuno je deklasirao četvrtog nositelja Nikolaja Davidenka sa 6:3, 6:2. Novinarima je podijelio i čarobnu formulu: "Ako igram agresivno i provodim svoj plan igre, te ako još uz to igram dobro, onda imam osjećaj da mogu pobijediti i najbolje igrače." U utorak je igrao zaista dobro i ovom velikom pobjedom prekinuo negativan niz od osam uzastopnih poraza od Top 10 igrača.

Fishov protivnik u sljedećem kolu bit će dvostruki osvajač naslova u Indian Wellsu - Lleyton Hewitt. Australac je u dva seta bio bolji od 13. nositelja Mikhaila Južnog rezultatom 7:5, 6:1.

"Zaista uživam igrati ovdje. Ne znam zašto, ali uvijek ostvarujem dobre rezultate na ovom turniru i jedan je od onih na koji se vrlo rado vraćam", izjavio je 24. nositelj koji 11. godinu zaredom nastupa u Kaliforniji.

Tommy Haas je u nešto manje od dva i pol sata igre svladao Fernanda Verdasca sa 7:6, 4:6, 6:1 i izborio prolaz među najboljih 16. Tamo ga čeka Andy Murray koji je teškom mukom izbacio Ivu Karlovića.

Masters Series Indian Wells, 18.3.2008., treće kolo: Federer (Švicarska, 1) - Mahut (Francuska) 6:1, 6:1, Ljubičić (Hrvatska, 23) - Robredo (Španjolska, 15) 6:3, 6:4, Nalbandian (Argentina, 7) - R. Štepanek (Češka, 29) 7:6(1), 0:6, 7:6(6), Ferrero (Španjolska, 22) - Ančić (Hrvatska, WC) 7:5, 4:6, 7:6(7), A. Murray (Velika Britanija, 11) - Karlović (Hrvatska, 20) 7:6(7), 6:7(3), 6:3, Fish (SAD) – Davidenko (Rusija, 4) 6:3, 6:2, Hewitt (Australija, 24) – Južni (Rusija, 13) 7:5, 6:1, Haas (Njemačka) – Verdasco (Španjolska, 30) 7:6(5), 4:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!