Tenis

Ljubičić humanitarac godine

Vedran Babić • srijeda, 26.03.2008.

Na godišnjoj dodjeli nagrada ATP-a u Miamiju, hrvatski tenisač Ivan Ljubičić osvojio je nagradu za humanitarca godine nazvanu po legendarnom Arthuru Asheu...

''Imao sam sreće da sam u životu dobio pomoć i podršku kada mi je trebalo. Moja je dužnost da sada ja budem taj koji će davati. Velika je čast što su prepoznali moje napore, a poruka koju šaljem svima je da svatko od nas može napraviti razliku'', izjavio je 29-godišnji Ljubičić, koji je nagradu zaslužio podržavanjem dobrotvornih akcija u Hrvatskoj kao i sponzoriranju olimpijske momčadi Monaka s intelektualnim invaliditetom.

Švicarac Roger Federer pokupio je čak tri nagrade, i to za najboljeg igrača godine, zatim za najboljeg sportaša među tenisačima te za najomiljenijeg među navijačima. Titulu najbolje momčadi očekivano je uzeo američki dvojac Mike i Bob Bryan, kojima je to treće u nizu, a sveukupno četvrto priznanje.

Protekle sezone Novak Đoković se probio sa 16. do treće pozicije, a osvojio je i pet turnira od čega dva iz Masters serije, zbog čega je i ove godine uzeo nagradu za najnaprednijeg igrača. Francuska senzacija Jo – Wilfried Tsonga je najperspektivniji tenisač, a Rus Igor Andrejev najveći povratnik.

Na kraju spomenimo i kako je nagradu za najbolji turnir iz Masters serije odnio onaj iz Monte Carla, čiji je direktor proslavljeni splitski tenisač Željko Franulović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!